BlogOverig

External Affairs Officer bij Asset | Marketing

Het is ongeveer tien maanden geleden dat Fabian, Babette, Jarmo en Vincent bekend werden gemaakt als nieuwe bestuur van Asset | Marketing. Zij hebben een jaar lang de vereniging bestuurd. De sollicitaties voor het nieuwe bestuur zijn inmiddels geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Als eerste is Babette aan de beurt, External Affairs Officer van Asset | Marketing in het bestuur 2017-2018.

Waarom Asset | Marketing?

Na mijn exchange in Turku, Finland heb ik ervoor gekozen om op kamers te gaan. Nu ik meer vrije tijd had doordeweeks, was ik op zoek naar iets naast mijn studie. Ik kwam via een vriendin terecht bij Asset | Marketing en ondertussen ben ik nu iets meer dan 2 jaar lid van de leukste studievereniging van Tilburg.

Wat maakt Asset | Marketing nou de leukste vereniging van Tilburg? Het feit dat iedereen elkaar waardeert en de sfeer bij alle activiteiten ontzettend gezellig en open is. Dit was mij al snel duidelijk tijdens mijn eerste Cycling Dinner. Iedereen praat tegen je, ongeacht of ze je kennen of niet.

Waarom een bestuursjaar?

Nu ik bijna mijn master afgerond had (alleen nog de bevreesde scriptie), kwam de arbeidsmarkt toch wel redelijk dichtbij. Ik merkte na het doen van verschillende commissies bij Asset | Marketing, dat ik me graag nog meer zou willen ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Voor mij was het een redelijk logische vervolgstap om te solliciteren voor een functie in het bestuur van de vereniging waar ik nu ondertussen een behoorlijk vriendinnengroep had opgebouwd.

Maar die keuze is natuurlijk niet zomaar gemaakt, dus ging ik me verdiepen door middel van gesprekjes met mensen van het huidige bestuur. Voor mij was het vooral belangrijk om te horen wat zij hadden geleerd in zo’n jaar, is het het echt waard om een jaar later de arbeidsmarkt te gaan? En wat zijn nou de dingen die hen wellicht zijn tegengevallen in het afgelopen jaar en waar haalde ze een jaar lang hun energie uit om dag in dag er weer iets moois van te maken. Nu hoop ik dat mijn antwoorden op deze vragen net zo nuttig voor jullie zijn, dan dat hun antwoorden waren op mijn vragen.

Wat houdt jouw functie in, waarom heb je voor deze functie gekozen en wat heb je van je functie geleerd?

Als External Affairs Officer ben ik samen met Jarmo Knobel verantwoordelijk voor het contact met onze huidige partners en doen wij acquisitie voor het binnenhalen van nieuwe partners. In het kort haal je als External Affairs Officer dus het geld binnen waar de vereniging het hele jaar op draait. Dit jaar werkte ik samen met Jarmo, die over een tijdje ook zijn blog zal plaatsen met zijn ervaringen van de afgelopen 10 maanden.

Waarom ik deze functie gekozen heb? Ik wilde mezelf graag ontwikkelen en had tijdens External Affairs Officer bij Markethings Week 2017 al mogen proeven aan hoe het is om deze functie uit te voeren. Ik merkte dat ik er ontzettend veel van leerde en ik leerde omgaan om me comfortabel te voelen terwijl ik buiten mijn comfort zone ging. Deze combinatie zorgt er voor dat je veel over jezelf leert en ook vooral omgaan met bepaalde situaties die je later in het bedrijfsleven ook gaat tegen komen. Het leek mij dan ook een mooie uitdaging om deze functie in het bestuur van Asset | Marketing te gaan bekleden, zo gedacht zo gesolliciteerd.

Nu tien maanden later kan ik zeggen dat ik veel zelfkennis en ervaring rijker ben. Ik heb ontzettend veel contact gehad met diverse bedrijven, op diverse afspraken geweest bij deze bedrijven en voor mezelf nu een duidelijk beeld in wat voor sector ik wel en niet zou willen werken. Daarnaast leer je door het jaar heen hoe het is om “koude” acquisitie te draaien, en heb ik daar ook op persoonlijk vlak veel van geleerd.

Als External Affairs Officer ben je verder nog onderdeel van stichting TIME of stichting Markethingsweek als secretaris. In de rol als secretaris van stichting Markethings Week begeleid je de commissie en ben je secretaris tijdens vergaderingen van Markethings Week. Ikzelf was secretaris in stichting TIME. Hierbij heb je maandelijks een meeting in de avond, waarbij de stichting en commissie van het internationale onderzoeksproject samen komen en de voortgang van het project bespreken.

Welke ervaringen heb je tijdens je bestuursjaar opgedaan?

Tijdens mijn bestuursjaar heb ik leren samenwerken, adhoc beslissingen maken, commissies coördineren, prioriteiten stellen en voor mezelf leren opkomen.

Een bestuursjaar bij Asset | Marketing is een perfecte combinatie van serieuze taken overdag en ’s avonds ontzettend veel gezellige feestjes en leerzame workshops. Met je medebestuurders ben je verantwoordelijk dat alles goed verloopt. Je runt eigenlijk een kleine onderneming met z’n allen. Omdat we met zes personen veel verantwoordelijkheid moeten nemen, bouw je een intensieve band op met je bestuur. Tevens leer je heel goed effectief samen werken.

Tijdens je bestuur krijg je ongeveer drie commissies toegewezen, ik had dit jaar het genoegen om de Commercial Night, het jaarboek, het campusteam en de Activiteiten commissie te begeleiden. Met een Commercial Night werk je toe naar een groots evenement en met commissies zoals het Campusteam en de Activiteiten commissie werk je juist aan verschillende “kleinere” projecten, deze diversiteit is ontzettend leuk.

In een bestuur met vijf mannen moet je goed voor jezelf opkomen en heb ik geleerd hoe ik mijn mening krachtig kan verkondigen en onderbouwen met duidelijke argumenten. Ook is een dag als bestuurder heel dynamisch, je hebt verschillende meetings, werk je aan policy, draai je koude acquisitie en kunnen commissies langs komen met vragen waar ze directe hulp bij nodig hebben. Hierdoor leer je goed wat je prioriteiten zijn en wat dingen zijn die wellicht nog een dagje kunnen wachten.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?

Natuurlijk is elke week anders, maar ik heb een van de afgelopen weken genomen als voorbeeld. Veel meetings staan op vaste tijden. Veel avonden zijn ook wel gevuld, maar dit verschilt heel erg van week tot week. In de avond doe je heel veel leuke en leerzame dingen. Hieronder kun je zien hoe een gemiddelde week eruit ziet.

Wat is anders uitgepakt dan je had verwacht?

Aan het begin van de zomer denk je alle tijd te hebben. Een jaar klinkt immers lang, maar uiteindelijk vliegen de dagen en daarmee de weken voorbij. Omdat alles zeer dynamisch is en er ontzettend veel taken zijn om uit te voeren, gaan weken soms sneller dan je gehoopt had. Verder zijn er soms ook tegenslagen, bijvoorbeeld als iets niet helemaal lekker loopt binnen een commissie of als dingen toch anders lopen dan gepland. Het is op dat moment wel even lastig, maar dit zijn ook juist de momenten die ontzettend leerzaam zijn.

Wat is het mooiste moment uit jouw bestuursjaar?

Er zijn een aantal momenten die ik tot nu echt beschouw als hoogtepunten. Deze momenten staan voornamelijk in het teken van samen zijn met leden, denk aan het kerstdiner bij L ’Orangerie, de COdE biercantus, Asset gala en cycling dinner. Ik heb intens genoten van deze evenementen, omdat het ontzettend fijn is om te zien hoe goed iedereen het met elkaar kan vinden en het plezier dat we met zijn allen hebben. Verder zijn er voor mij persoonlijke hoogte punten geweest toen ik nieuwe commerciële partners voor Asset | Marketing had binnengehaald of mijn angst om een collegepraatje overwonnen had.

Meer informatie over de functie External Affairs Officer?

Wil jij het beste halen uit jouw studententijd en wil je jezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied? Wordt jij gekenmerkt door een commerciële houding, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en communicatieve vaardigheden? In dat geval is een bestuursjaars als External Affairs Officer bij de leukste studievereniging van Tilburg zeker iets voor jou!

Stuur je CV en motivatiebrief op voor 7 mei naar vice-chairman@asset-marketing.nl. Mocht je meer informatie willen over een bestuursjaar kan je altijd een gesprekje met mij aanknopen of me een berichtje sturen waarbij ik je dan nog meer kan vertellen over mijn functie in het bestuur en het doen van een bestuursjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.