BlogOverig

Een kijkje in het leven van External Affairs Officer bij Asset | Marketing

Budapest

Het is ongeveer acht maanden geleden dat Jorrit, Sander, Lisa en Nanette aan hun uitdaging begonnen om Asset | Marketing een jaar lang te besturen. De sollicitaties voor het nieuwe bestuur zijn inmiddels geopend en daarom is het tijd om inzicht te krijgen in hun ervaringen binnen het bestuur. Het is nu de beurt aan Lisa van Schaaik om haar ervaringen als een van de twee External Affairs Officers van Asset | Marketing van het bestuur 2015-2016 te delen.

Waarom een bestuursjaar?

Waarom een bestuursjaar? Hier is maar een juist antwoord voor: waarom niet!? Tijdens een bestuursjaar leer je zoveel meer dan dat je op het eerste moment zou denken. Het begint al bij de kleine dingen: ‘Hoe moet ik een contract opstellen?’ ‘Hoe kan ik mijn mening goed uiten tijdens een vergadering?’ Maar het zijn natuurlijk ook de grote dingen die je moet leren: ‘Hoe schrijf ik een beleid voor een vereniging?’ ‘Hoe kan ik bedrijven het beste overtuigen dat ze een samenwerking moeten aangaan met Asset | Marketing?’ Ik kan zo nog wel 100 punten noemen die ik tijdens mijn bestuursjaar heb geleerd, maar daar is deze blog helaas te kort voor. Een bestuursjaar heeft mij geholpen om mijzelf zowel op persoonlijk als professioneel vlak te ontwikkelen. Na het behalen van mijn bachelor merkte ik dat ik nog niet op het niveau was waar ik wilde zijn. De theorie en boeken kende ik wel, maar hoe gaat het er nu aan toe in de praktijk? Na goed overleg te hebben gehad met mijn familie, vriend en vrienden besloot ik te solliciteren om mijn theoretische kennis in de praktijk te kunnen brengen. Tijdens je bestuur heb je namelijk je eigen ‘onderneming’ die je bestuurt. Genoeg praktijkervaring dus!

jorrit board blog alle

Wat houdt jouw functie in en waarom koos je voor deze functie?

De functie van externe trok al vanaf het begin mijn aandacht. Een functie waarbij je nieuwe contacten legt met je toekomstige werkgever, wie wil dat nou niet! Het grootste voordeel van deze functie is dat je bij alle bedrijven je ‘visitekaartje’ kan afgeven, je bent veel aan het netwerken, wat in de toekomst veel voordelen voor je zal hebben. Als External Affairs Officer van Asset | Marketing ben je verantwoordelijk voor het behouden van de partners en het binnenhalen van nieuwe bedrijven. Op deze manier zorg je ervoor dat er geld in het laatje komt, maar wat natuurlijk veel belangrijker is: je brengt studenten in contact met bedrijven. Het geeft iedere keer ook zo’n kick als je weer een bedrijf binnen haalt! Naast je acquirerende rol, neem je ook deel aan het Faculty Wide Organ van Asset: de Acquisition Meeting. Hierbij ga je met alle externen van de andere departementen vergaderen over verschillende evenementen die je samen met hen organiseert. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de Asset In-house Days en de Asset Orientation Days.

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?lisa 2e

Zoals mijn mede bestuursgenootjes ook al zeggen: het is erg moeilijk om maar één moment te kiezen, dus ook ik ga er meerdere noemen! Natuurlijk kan de announcement drink niet ontbreken in dit rijtje. Je krijgt op deze dag meteen zo’n goede band met je mede bestuursgenoten en je staat echt even in de schijnwerpers op deze avond. Daarnaast was de Marketing Recruitment Day in november voor Sander en mij ook een moment om trots op te zijn. Van zowel de bedrijven als van de studenten kregen we zulke positieve reacties! Je zag ons op deze dag ook echt stralen: ‘Dit hebben wij maar mooi even georganiseerd!’ Wat ook niet mag ontbreken is de Markethings Week. Ik was de coördinator van deze commissie die echt een super editie heeft neergezet. Het was erg mooi om deze commissie te zien groeien en er echt vol voor te zien gaan. Als laatste wil ik ook wel de contacten benoemen die je legt met leden, maar natuurlijk ook met andere besturen. Je leert in een korte tijd zoveel gezellige mensen kennen, wat een bestuursjaar tot iets unieks maakt!

Wat heb je het afgelopen jaar geleerd?

Zoals ik hierboven al heb beschreven, je leert echt ontzettend veel van een bestuursjaar. Voornamelijk op het gebied van acquisitie, samenwerken en algemene kennis. Je leert ook hoe je jezelf moet aanpassen aan verschillende situaties. Je hebt namelijk verschillende rollen die je moet invullen tijdens een bestuursjaar. Je hebt een besturende rol binnen Asset | Marketing, een coördinerende rol bij commissies, een acquirerende rol als externe en vergeet de Faculty Wide Organs van Asset natuurlijk niet, waarbij je je ook vaak in discussies mengt.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?

Bestuursblog agenda Lisa

Mijn week begint meestal met het doornemen van mijn mail. Je hebt veel contact met bedrijven, waardoor je mailbox altijd erg vol zit na het weekend. Wanneer ik alle mailtjes heb beantwoord, ga ik de minutes doornemen van de bestuursvergadering van de week ervoor. Je vult de agenda aan voor de bestuursvergadering van de volgende dag en daarna begin ik meestal aan mijn takenlijst. Dinsdagochtend staat altijd in het teken van de bestuursvergadering. Hier ben je meestal tot 13.00 uur mee bezig, omdat je elkaar goed op de hoogte wilt houden van alle handelingen waar iedereen mee bezig is geweest. Donderdagochtend staat altijd in het teken van acquisitie voor Sander en mij en in de middag hebben we de Acquisition Meeting. De andere dagen/uren worden ingevuld met verschillende activiteiten zoals vergaderingen met commissies, belafspraken met bedrijven, het werken aan het beleid of andere taken. Kortom, iedere week is anders, wat het juist zo leuk maakt! Ook in de avonden staat Asset | Marketing nog op de agenda! Je hebt af en toe een stichtingsvergadering, werkt ’s avonds ook nog een keertje door, en we hebben natuurlijk ook onze borrels! In het schema hieronder heb ik een week uit mijn agenda gezet. Zo heb je een goed beeld van hoe een week van een externe eruit ziet.

Ik betrap mezelf erop dat ik dit blog non-stop met een big smile aan het schrijven ben. Wanneer ik zo terug kijk op mijn jaar, heb ik fantastische mensen leren kennen en echt onwijs veel geleerd en gedaan. Ik kan het dan ook echt iedereen aanraden om deze uitdaging aan te gaan!

Tijdens een bestuursjaar doe je onbetaalbaar waardevolle ervaringen op die je meeneemt in je verdere carrière. Bovendien is het natuurlijk een jaar vol plezier met veel gezellig mensen om je heen. Dus wil jij het beste uit je studententijd halen en wil jij jezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied bij de leukste studievereniging van Tilburg?

Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 10 mei a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl. Of kom langs op de Asset | Marketing kamer (E1.02) voor een gesprekje met mij, waarbij ik je meer kan vertellen over de functie External Affairs Officer.

lisa laatste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.