BlogCarrière Oriëntatie

Externe bij Asset | Marketing

asset marketing gala

Het is voor mij een beetje gek om deze blog (nu al) te schrijven. Deze blog is bedoeld om mensen te vertellen hoe een bestuursjaar is en wat er precies bij komt kijken. Goed, ik heb dus geen bestuursjaar gedaan, maar een bestuurs-half-jaar. Ik kan dus niets vertellen over mijn bestuursjaar, maar neem je heel graag mee in mijn bestuurs-half-jaar.

Waarom Asset | Marketing?

Voordat ik op de universiteit kwam, heb ik HBO Commerciële Economie gestudeerd in Breda. Hier lag mijn interesse al echt bij marketing. Ik wilde echter meer weten over marketing en besloot daarom aan de slag te gaan aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens de pre-master heb ik voor het eerst van Asset | Marketing gehoord en net na het behalen van mijn pre-master, ben ik voor het eerst door Tobias Nap (credits naar Tobi), uitgenodigd op een informele activiteit. Ik heb een enorm grote hekel aan verenigingen waarbij activiteiten verplicht zijn en er een hiërarchie bestaat tussen de leden… Ik was in het begin ook sceptisch over Asset | Marketing, maar ik leerde Asset | Marketing echter kennen als een warme vereniging, waarbij ruimte is voor iedereen, en je bovenal lekker jezelf mag zijn.

Waarom een bestuurs(-half-)jaar?

Zoals ik vertelde, bekleed ik mijn functie maar een half jaar. Voor de komende sollicitatierondes zijn we echter weer op zoek naar bestuurders voor een heel jaar.

Ik denk dat we in de omgeving, waar we ons nu bevinden, zo ontzettend veel kunnen leren. Dat vind ik ook het hele mooie aan het studeren op deze universiteit: er zijn zoveel mogelijkheden! Je bent hier, net als ik, op de universiteit omdat je veel wilt leren en ik denk dat een bestuursjaar bij Asset | Marketing bij uitstek een kans is om te groeien als persoon.

Naast de boekenwijsheid, is het ook ontzettend waardevol om te weten wie je bent in een team; waar je uitdagingen liggen; waar je krachten liggen. Daarnaast is het een super goede manier om je netwerk te vergroten. Je komt in contact met zó veel mensen! Oprecht, heel waardevol!

asset marketing uitje

External Affairs Officer, wat houdt dat in? Waarom heb je hiervoor gekozen? En wat heb je geleerd?

External Affairs Officer, een hele mond vol, gelukkig wordt het meestal afgekort tot ‘externe’. In het bestuur van Asset | Marketing zijn er altijd twee externen. Ik heb het afgelopen half jaar samengewerkt met Fleur de Vos. Wij zijn samen verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de inkomsten van Asset | Marketing. Asset | Marketing is eigenlijk de brug tussen studenten en bedrijven. Veel bedrijven zijn op zoek naar goede marketing studenten en wij als Asset | Marketing bieden de toegang tot die studenten. Aan de andere kant is het voor studenten ook super, omdat wij korte lijntjes hebben bij heel veel toffe bedrijven en wij hen hiermee in contact kunnen brengen voor stages en starters functies. Bedrijven zijn bereid geld te betalen om op bijvoorbeeld evenementen te komen spreken. Dit geld kunnen wij vervolgens gebruiken om de vereniging draaiende te houden en leuke dingen voor jullie te kunnen organiseren. Concreet komt het er dus op naar dat de externen het geld binnenhalen voor de vereniging; het contact met alle partners onderhouden en met deze partners een hoop leuke dingen organiseert.

Ik heb gekozen voor External Affairs Officer, omdat ik denk dat het aansluit bij mijn krachten en ik plezier haal uit het organiseren van evenementen. Daarnaast wist ik nog niet bij wat voor bedrijf ik later wilde werken, en heb ik zo een hele goede kijk op veel bedrijven gekregen.

Ik denk dat je de leercurve kan onderverdelen in twee zaken: persoonlijke ontwikkeling en professionele ontwikkeling. Op persoonlijk gebied heb ik geleerd dat ik veel waarde hecht aan mijn vrijheid. Bijvoorbeeld, hoe ik in een drukke omgeving, waarbij veel dingen moeten, hier goed mee om kan gaan. Daarnaast werk ik in vaak ’s nachts in het weekend. Door het drukke week programma van Asset | Marketing en de weinige en rare uren die ik maak in het weekend, is het goed zoeken naar de juiste balans. Afgelopen maanden, heb ik geleerd wanneer en waar ik mijn energie aan moet besteden gedurende de dag. Daarnaast leer je ook echt doorzetten, ook als het even niet naar je zin gaat. Op professioneel gebied heb ik mijn acquisitie skills verbeterd, beter geleerd hoe ik een team van mensen kan aansturen, en wat mijn rol in een team kan zijn.

escaw

Welke ervaringen heb je tijdens je bestuursjaar opgedaan?

Tijdens mijn bestuursjaar heb ik leren omgaan met druk, prioriteiten stellen, de rust bewaren en relativeren.
Een bestuursjaar bij Asset | Marketing is een mix tussen hard werken overdag en gezelligheid in de avond. Gedurende de dag ben ik bezig met het acquireren van bedrijven, het organiseren van evenementen, het begeleiden van commissies en het uitvoeren van meer algemene bestuurstaken. Eigenlijk ben ik overdag, samen met mijn bestuur, verantwoordelijk voor het runnen van een onderneming. In de avond is het meestal iets losser, en wordt er veel aan netwerken gedaan. Dit kan binnen Asset | Marketing zelf, of met andere studieverenigingen.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?

Een gemiddelde week bestaat niet bij mij. Er is een aantal activiteiten, die gedurende de week vast staan ingepland. Bijvoorbeeld, elke maandagmorgen de bestuursvergadering. Daarnaast heb ik elke donderdagmiddag een korte vergadering met het bestuur om de voortgang van taken te bespreken. Daarop volgende is een vergadering met de andere externen van de andere departementen. Dat zijn de enige drie ‘vaste’ momenten in een week. De rest van de week ben ik onder andere druk om acquisitievoorstellen te schrijven, evenementen te organiseren met partners, ons career platform up-to-date te houden, promotiemateriaal te designen, vergaderingen van commissies bij te wonen, etc. Deze activiteiten zijn altijd overdag, maar meestal zijn er ’s avonds ook activiteiten. Gemiddeld drie avonden in de week zijn er activiteiten waar ik naar toe ga. Deze activiteiten zijn niet allemaal van Asset | Marketing, maar kunnen ook van bevriende verenigingen zijn. Hieronder staat een ‘gemiddelde’ week van mij gedurende het bestuursjaar.

agenda externe floris

Wat heeft anders uitgepakt dan verwacht?

Ik denk voornamelijk de tijd. Ik ben begonnen bij Asset | Marketing in juni en ben nog bestuurder tot eind januari. Dat zijn 8 maanden (met inwerkperiode) waarin ik bestuurder ben geweest. De tijd gaat echter zo snel… Dat heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. Ik had gedacht dat ik het lang zou vinden, maar het is eigenlijk echt maar heel kort.

In het begin heb ik flink moeten wennen aan de ‘verplichtingen’ binnen Asset en Asset | Marketing. Dat was en is ook een leerdoel van mijzelf. Na een maand of 2 was echter ‘de knop’ volledig om en heb ik mijn manier gevonden om met het drukke schema om te gaan.

Ook had ik gedacht dat ik in een halfjaar durende bestuursperiode minder goed een band kon opbouwen met de bestuursleden van andere Asset departementen. Dit heb ik echter totaal anders ervaren! Ik heb binnen Asset een hoop nieuwe vrienden gemaakt. Het gebouw van Asset voelt echt als thuis!

Wat is het mooiste moment uit jouw bestuursjaar?

In zo’n korte tijd zijn er zoveel dingen gebeurd, het is lastig om er dan specifiek één tussenuit te kiezen. Er zijn al veel activiteiten geweest die ik als hoogtepunt kan beschouwen, maar ik denk dat ik het meeste plezier uit iets veel kleiners heb gehaald. Er zijn van die momenten, dat ik aan het werk ben op de kamers, even pauze neem, en denk: Ik ben tevreden. Het is gewoon weer een mooie dag en ik ben super blij met wat ik kan doen. Ik denk van alles dat ik uit zulke momenten de meeste voldoening heb gehaald.

Meer informatie over de functie External Affairs Officer?

Wil je meer informatieve over de functie van externe? Stuur mij dan vooral een berichtje (06-36424797), dan vertel ik er graag meer over. Ben je benieuwd naar de andere openstaande functies? Lees dan vooral de blogs van Martijn en Willem, onze Secretaris en Vice-Chairman.

De deadline voor de sollicitaties is 25 november om 12:00. Stuur voor deze datum je motivatiebrief en CV naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.