BlogCommunicatieConsumentengedragMarkethings.net inspireert

Facebook timeline gebruikt voor creatieve anti-drugs campagne

Met de introductie van de ‘timeline’ van Facebook zijn er een aantal nieuwe marketing-mogelijkheden voor merken bijgekomen. de Israel Anti Drug Authority heeft wel een heel opmerkelijke actie verzonnen.

Facebook timeline

De Facebook timeline is geïntroduceerd als het nieuwe profiel van Facebook. Gebruikers kunnen met terugwerkende kracht gebeurtenissen toevoegen. Daarnaast is er een mogelijkheid tot het kiezen van een cover-foto, een plaatje bovenaan je profiel naast je profielfoto. Er loopt letterlijk een tijdslijn midden door het profiel. Gebeurtenissen, foto’s en statusupdates kunnen aan weerszijden vastgemaakt worden aan de timeline.

De campagne

De Israel Anti Drug Authority geeft de timeline weer van een fictief persoon, Daniel Barak. Zijn profiel geeft een aantal gebeurtenissen weer uit zijn leven. Links van de timeline is te zien hoe het er aan toe gaat onder invloed van drugs. Je ziet onder andere zijn uiterlijk verslechten, zijn rommelige bureau en een ruzie met zijn vriendin. Rechts zie je Daniel’s drugsvrije leven. Naast de eerdergenoemde foto’s is te zien hoe het gegaan zou zijn zonder drugs.

Facebook’s voorwaarden

De actie gaat echter wel tegen de voorwaarden van Facebook. Het doel van het profiel is duidelijk adverteren en Facebook heeft daar richtlijnen voor. Ook is het niet toegestaan een cover-foto te gebruiken voor advertentiedoeleinden. Ten tijde van publiceren van dit blog is het profiel niet meer beschikbaar.

Wat vind jij?

Wat is je mening over dit creatief gebruik van de mogelijkheden van het sociaal netwerk Facebook? Denk je dat we in de toekomst meer van dergelijke acties zullen zien? Laat het weten middels de comments onderaan of deel het blog via de social media buttons.

2 gedachten over “Facebook timeline gebruikt voor creatieve anti-drugs campagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.