BlogMarkethings.net inspireertOverig

Mercedes-Benz fashionweek 2016 is gestart!

Mercedes-Benz-FashionWeekAmsterdam

Fashionliefhebbers opgelet! De Mercedes-Benz fashionweek in Amsterdam is vandaag weer begonnen! Het grootste mode-event in de Benelux voor modeontwerpers, commerciële   labels, goed ontwikkelde merken maar ook voor opkomende talenten. HET moment voor modemerken om hun merk eens op een andere manier dan via de standaard promotiekanalen te promoten. En dan hebben we het niet alleen over modemerken. Het evenement wordt namelijk gesponsord door niemand minder dan Mercedes-Benz, maar ook vele andere bedrijven proberen hun merknaam te koppelen aan dit evenement.

De Mercedes-Benz fashionweek in Amsterdam (MBFWA) wordt sinds 2004 twee keer per jaar georganiseerd in Amsterdam. Op deze manier willen ze niet alleen Amsterdam, maar heel Nederland op een sprankelende en internationaal georiënteerde manier op de kaart zetten in de fashion-industrie. Men wil de fashionindustrie meer met elkaar verbinden maar ook laten groeien. Het evenement vult het gat op tussen kopers, merken, professionals in de mode, maar ook mode ontwerpers.

De Westergasfabriek is de place to be gedurende dit evenement. Alle events worden op en rondom dit terrein georganiseerd. Op de Catwalk tonen bekende merken hun nieuwste collecties, maar op kleinere podia en locaties rondom de catwalk krijgen ook opkomende talenten de mogelijkheid om hun kunsten te tonen gedurende deze tien dagen. Voor fashionista’s is dit HET moment om hun droom werkelijkheid te laten worden of om inspiratie op te doen.

The-People-Of-Mercedes-Benz-Fashion-Week-Amsterdam-96_thumb_600x400

Fashionweek: dé mogelijkheid voor vele merken

En ondanks dat het evenement om mode draait is het een automerk die de hoofdsponsor is. In 2014 bestond de fashionweek tien jaar en werd Mercedes Benz de nieuwe hoofdsponsor van dit event. Dit was ook hét moment dat de naam veranderde naar MBFWA, wat het evenement meteen voorziet van een internationale tint. Mercedes-Benz is namelijk ook de hoofdsponsor van onder andere de Fashion Week in New York.

Maar ook andere bedrijven gebruiken deze week om hun merk te koppelen aan deze industrie. Bijvoorbeeld ABN AMRO probeert tijdens deze fashionweek hun bank goed op de markt te zetten door het programma ‘Keys to success’ aan te bieden, waarbij ze opkomende talenten helpen met adviezen en tips op geldgebied rondom een eigen bedrijf. Vodafone koppelt haar naam aan ‘First Fashion LAB’ – een laboratorium voor talent en innovatie waar workshops, lessen en presentaties worden gegeven om jonge entrepreneurs te motiveren gedurende het hele jaar door, om zo te helpen bij het waarmaken van dromen. Elk jaar op nieuw komen er weer nieuwe merken met acties om hun merk te koppelen aan dit evenement. Het uiteindelijke doel is uiteraard voor elk merk hetzelfde: meer winst maken!

Fashion-Week

Ik ben benieuwd hoe deze fashionweek gaat uitzien en of bepaalde merken speciale marketingstunts in petto hebben. Er is nog weinig bekend dus het zal een grote verassing blijven! Wie weet later meer!

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.