BlogOverig

Food marketing

Food marketing, bestaat dat ook al? Jazeker! Sterker nog, er zijn zelfs marketingbedrijven die zich hebben gespecialiseerd in food marketing. Niet vreemd eigenlijk, want met al die verschillende merken en producten binnen de food branche is het erg belangrijk om een goede marketingstrategie te creëren. Waarom zouden mensen immers voor jouw diepvriespizza kiezen en niet voor die van een concurrent?

Wanneer je dit marketing blog de laatste tijd in de gaten hebt gehouden, is je misschien wat opgevallen. Er zijn immers eerder al wat berichten over food marketing verschenen. Zo ben je waarschijnlijk wel het artikel over food marketing van Max tegengekomen. Hierin maakte hij duidelijk dat de prachtige productfoto’s van bijvoorbeeld een zeer smakelijk ogend broodje hamburger nep zijn. In de meeste gevallen zijn de producten die we op dergelijke afbeeldingen tegenkomen zelfs niet eens geschikt voor consumptie!

Food marketingVerder zal ook het artikel over de food marketing van McDonalds je niet zijn ontgaan. McDonalds bleek zich namelijk goed aan te passen aan bewoners van de vele verschillende regio’s waarin het bedrijf actief is. Zo kom je in Nederland bijvoorbeeld de McKroket tegen, maar zal je nergens een Bubur Ayam McD of McRosti Brekki Wrap kunnen bestellen.

Tevens is er een artikel met 3 goede social media campagnes door voedsel merken verschenen op Markethings.net. In dit artikel bleek dat voedsel merken ook steeds vaker gebruikmaken van social media. En dat terwijl dergelijke bedrijven voorheen vooral traditionele marketing inzetten.

Aangezien food marketing volgens velen zo’n interessante kant van marketing is en er flink over geschreven kan worden, heeft de Markethings Redactie besloten een magazine te vullen met interessante artikelen die betrekking hebben op food marketing. In het Markethings magazine kun je artikelen vinden over smaak, de marketing van water, streekproducten en nog veel meer! Het goede nieuws is dat het magazine zeer binnenkort wordt uitgebracht!

The following two tabs change content below.

Joep Bogaers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.