BlogInnovatie

Gaat Heineken H41 bier concurreren met speciaalbier?

Heineken

Vorige week kondigde Heineken de lancering van een nieuw biertje aan genaamd Heineken H41. Het bevat een zeldzame gistsoort uit Patagonië  genaamd Saccharomyces Eubayanus. Met de introductie van dit biertje probeert Heineken een in te spelen op de toenemende populariteit van speciaalbier. De vraag is echter of dat Heineken hier in slaagt.

De opkomst van speciaalbier

Een van de grootste trends binnen marketing is authenticiteit. Consumenten hebben behoefte aan authentieke producten, omdat dit hen het gevoel geeft dat ze uniek zijn. Om dit te bewerkstelligen doen veel merken hun best om zo echt mogelijk over te komen. Een voorbeeld van deze toenemende populariteit is de stijgende verkoop van speciaalbieren. Ten opzichte van vorig jaar steeg de verkoop van speciaalbier met 8%.

Keuze van Heineken

Om in te spelen op de veranderende markt heeft Heineken hun nieuwe biertje geïntroduceerd. Het biertje wordt als volgt omschreven door XX, meesterbrouwer van Heineken: ‘De vondst van de moedergist in Patagonië bood HEINEKEN de unieke kans om hiermee op ontdekkingstocht te gaan. Het doel van de meesterbrouwers was daarbij niet om een beter Heineken bier te brouwen, Heineken heeft wat ons betreft al 130 jaar het perfecte recept, maar we wilden verkennen hoe de moedergist de smaak van Heineken zou beïnvloeden en op die manier nieuwe smaken ontdekken. Voor Heineken H41 zijn dus dezelfde ingrediënten gebruikt als voor het vertrouwde Heineken pilsener, alleen de gist, de ziel van het bier, is anders. Met als resultaat: een andere  smaak. Een speciaal lagerbier met kruidige componenten en frisse fruitige ondertonen.’ In deze tekst komt duidelijk naar voren dat Heineken de authenticiteit van het merk en dit biertje wilt benadrukken?

Goede keus?

Ik denk niet dat dit product en groot succes gaat worden voor Heineken. Veel bierliefhebber zullen het biertje ongetwijfeld een keer uitproberen (ik moet toegeven dat ik er ook benieuwd naar ben), maar ik denk niet dat Heineken er in gaat slagen veel marktaandeel van speciaalbieren af te nemen. De reden hiervoor is dat Heineken door veel mensen wordt gezien als een groot commercieel biermerk. Dit beeld strookt niet met een authentiek biertje. Ik denk dat mensen die behoefte hebben aan een authentiek biertje in dat geval toch eerder voor een echt speciaalbiertje kiezen

The following two tabs change content below.

Jannick Swartjes

Laatste berichten van Jannick Swartjes (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.