Blog

Geniale Guerrilla Marketing (11)

Het is weer enige tijd geleden dat de laatste editie van Geniale Guerrilla Marketing uitkwam. Inmiddels zijn we alweer toe aan nummertje 11. Het internet is weer afgestruind naar de leukste voorbeelden van geslaagde Guerrilla acties. Deze week ondermeer BBC, Mini, en Aquafresh!

Een van de artikelen van de aankomende papieren Markethings zal  in het teken staan van Guerrilla Marketing. In dit artikel zal ook worden teruggeblikt op deze serie op Markethings.net. Voor het elfde deel uit de reeks hebben we de volgende acties gevonden: (click op de afbeeldingen om naar de galerij te gaan)

Zelf vind ik de acties van jobsintown.de de leukste. Deze website had al eerder een opvallende actie welke is terug te vinden in geniale guerrilla marketing 2. Simpel, duidelijk, effectief en grappig. Een goed ontworpen Guerrilla actie. Daarnaast is de poster van BBC America boven de vuilnisbakken ook een goede actie. Op een heel directe en visuele manier wordt hun boodschap duidelijk gemaakt, met een knipoog naar de concurrentie.

Het concept van Aquafresh doet denken aan de frietjeszebra van fastfoodketen McDonalds. Deze kun je terugvinden in geniale guerrila marketing nummer 3. De actie van Mini, met het kleine autootje als speelgoed doet ook denken aan Honda die in Vancouver een van haar modellen zogenaamd als speelgoed in een enorme doos cornflakes verstopte. Hoewel, zoals Top Gear benadrukte, de kleine auto’s van tegenwoordig eigenlijk helemaal niet zo klein meer zijn, heeft Mini er toch voor gekozen om hun auto als speelgoedje te presenteren. En zoals gewoonlijk zit er weer een actie bij met een ideëel doel. Jawel, de anti-rook lobby heeft weer een leuke actie bedacht. Peuken uitdrukken op een oogbal om te illustreren dat roken slecht is voor je ogen. Opvallend dat er veel guerrilla acties zijn voor deze campagnes.

Weet je zelf nog een leuk voorbeeld van een geslaagde guerrilla actie? Of was er laatst misschien wel eentje bij jou in de buurt? Ben je op het web nog een leuke afbeelding tegengekomen? Deel het in de comments!

Meer guerrilla marketing? http://www.markethings.net/geniale-guerrilla-marketing-10/!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.