Blog

Geniale Guerrilla Marketing (12)

Elf edities gingen hem voor. Vandaag is het dan eindelijk zo ver: Geniale Guerrilla Marketing nummertje 12! Het internet is weer afgestruind naar de leukste Guerrilla acties, speciaal voor Markethings.net. Voor nummer 12 onder meer acties van Peugeot, het rode kruis, en Interbest!

De 12 creatieve hoogstandjes voor deze editie: (klik op de afbeelding voor grotere weergave)

De absolute topper van deze week is het billboard van Interbest snelwegreclame. Hij valt wat klein weg in de gallery, maar als je erop klikt krijg je hem op ware grootte. De niet bepaald sexy vent doet, tot er geen nieuwe adverteerder is op het billboard, iedere keer een kledingstuk uit. Publieke chantage, ja, maar wel leuk gevonden. Geeft ook een sportieve uitstraling voor Radio 2, die uiteindelijk op het billboard zou gaan adverteren. Zij verlossen ons mooi van deze ellende! Lijkt me erg ongemakkelijk voor de omwonenden, maar zo te zien werd deze actie gehouden op een stuk snelweg bij een industrieterrein.

Ook deze week weer de bankjes van Denver Water, de trouwe bezoekers zullen hem al hebben herkend. Om aandacht te vragen voor beperking van de waterverspilling heeft Denver Water overal bankjes neergezet om op een visuele manier duidelijke te maken dat consumenten hun waterverbruik aan zouden moeten passen. Eerder waren al de bankjes te zien met een beperkt zitoppervlak (use only what you need), deze week is een mooi voorbeeld met schaalvergroting aan de beurt.

Leuk is ook het interactieve karakter van de actie tegen huidkanker waarbij de reclamezuil in het bushokje gratis zonnebrand uitdeelt. Leuk bedacht, ik zou alleen enige reserve hebben tegenover deze actie in verband met de gebrekkige hygiene van het openbaar vervoer.

Weet je zelf nog een leuke Guerrilla actie, of was er laatst bij jou in de buurt een leuke campagne? Wat is jouw favoriete actie van deze editie? Deel het in de comments!

Meer Guerrilla marketing? http://www.markethings.net/geniale-guerrilla-marketing-11/!

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Geniale Guerrilla Marketing (12)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.