Blog

Geniale Guerrilla Marketing 13

Het internet is weer afgestruind naar de leukste voorbeelden van Guerrilla Marketing voor alweer editie 13 in de reeks. Vandaag Guerrilla Marketing van Nike en het Rode Kruis, aangevuld met creatieve billboards van onder meer McDonalds, Mars en Weight Watchers.

Regelmatig zijn tussen de guerrilla marketing acties in GGM ook originele billboards te zien. Is dit eigenlijk wel guerrilla marketing? Een typische guerrilla actie omvat maar een kort tijdspan, is tastbaar en er is interactie mogelijk. Toch kunnen billboards aardig wat guerrilla kenmerken bevatten. Een creatief vormgegeven billboard kan ook verrassen, gewoon op straat, met een beperkt budget. Formula en Law & Order hieronder zijn daarbij mooie voorbeelden. (Doorklikken op de afbeelding linkt naar ware grootte).

Mijn persoonlijke favoriet is het bankje van Nike. Geen tijd om uit te puffen, Nike wil dat je gaat sporten. Uiteraard wordt het bankje bedrukt met de herkenbare ”Swoosh”. Visueel, herkenbaar, tastbaar, mooi voorbeeld van een goed opgezette guerrila actie. Het billboard van McDonalds weet ook op een visuele manier haar boodschap over te brengen. De boodschap is dat de filialen van de bekende fastfood keten ook ’s nachts geopend zijn. Dit komt terug in de belichting. Niet alleen vormen de schijnwerpers het bekende logo met de gouden bogen, ook zal dit billboard vooral na zonsondergang zichtbaar zijn, wat mooi aansluit bij de boodschap over de openingstijden.

Goede doelen

Ook deze week zijn de goede doelen weer vertegenwoordigd. De Deense Parkinson vereniging laat met haar print op de trap zien wat voor beperkingen iemand met de ziekte van Parkinson ervaart. Het rode kruis laat met haar vrachtwagen zien hoe die locatie eruit zou zien mocht daar een ramp plaatsvinden. Het doel is waarschijnlijk empathie op te wekken met slachtoffers van natuurrampen. Ook de anti-roken lobby is weer aanwezig. Het plafond in de rookruimte is weergegeven als begraafplaats om de schadelijke effecten van roken op de gezondheid te benadrukken. Niet echt comfortabel als je een peukje staat te roken, maar door de confronterende vormgeving zal de boodschap wel blijven hangen.

Born Mobile: Guerrilla Viral

Leuk is ook deze bushalte. De bedoeling is om een promotiefilmpje te maken dat viral gaat (op dit moment 3.000.000+ view op youtube), maar in ieder geval vanuit het perspectief van de omstanders kun je dit ook als guerrila marketing categoriseren. (Veel Guerrilla Marketing acties zijn ook potentiële virals, en het creëren van buzz is zeker een van de hoofddoelen!)

De EBT, Economics and Business week Tilburg, had trouwens ook een mooie reverse graffiti actie op de campus. Hij is nog steeds zichtbaar bij het kunstwerk bij het Tias gebouw.

2013-02-28 07.25.54

Zelf nog leuke Guerrilla acties gespot of een mooi billboard tegengekomen? Wat is jouw favoriete guerrila actie? Deel het in de comments!

Meer Guerrilla Marketing op Markethings.net:

http://www.markethings.net/geniale-guerrilla-marketing-12/

The following two tabs change content below.

2 gedachten over “Geniale Guerrilla Marketing 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.