Blog

Geniale Guerrilla Marketing 14

Uw trouwe guerrilla marketing reporter is weer afgedaald in de duistere krochten van het worldwide web op zoek naar de leukste guerrilla acties en andere voorbeelden van creatieve advertenties. In deze editie onder meer Game of Thrones, Red Bull en Tefal!

(Doorklikken op de afbeelding linkt door naar ware grootte)

Guerrilla Marketing

De poster van Tefal laat heel direct en visueel het productkenmerk zien waarmee Tefal zich wil onderscheiden. Het speciale oppervlak van de plan voorkomt aankoeken, en zoals te zien plakt de poster zelf ook niet op de muur erachter.

Handwerk.de neemt het bouwvakkers decolleté even heel letterlijk met hun nieuwe shirts. Handwerk.de is een site voor ambachtslieden zoals houtbewerkers, meubelbouwers, timmermannen, glasblazers en andere ”handwerkers”. Voor de update van hun webpagina zijn deze shirts ontworpen: ”aantrekkelijker als je denkt”.

Ook de bagagebanden moeten het weer ontgelden. In een eerdere editie zagen we ook de roulette variant. Nu is er gekozen voor een zwembad op de lopende band als reclame voor het Beau Rivage Resort & Casino. Het idee was om reizigers een rustmomentje te bieden in de vorm van een impressie van het tropische zwembad. Prima idee voor de passagiers die net terugkomen van een lange reis.

Durex blinkt ook weer uit in geestige advertenties. Tijdens de Olympische spelen was dit billboard te bewonderen. Haakte mooi in op de actualiteit.

Het Nieuw-Zeelandse Metservice.com (buienradar) komt ook met een creatief vormgegeven billboard (met dank aan de social media commissie). Meer real-time dan dit kan natuurlijk niet. Kan ook gezien worden als knipoog naar de onvoorspelbaarheid van het weer.

HBO’s hit-serie Game of Thrones komt met een ongewone advertentie. Ter promotie van de start van het nieuwe seizoen is er een afbeelding op het gebouw weergegeven die net lijkt op de schaduw van een draak. Zo lijkt het net of er een draak komt overvliegen, en licht tegelijkertijd vast een tipje van de sluier met betrekking tot het nieuwe seizoen.

Het Copenhagen (CPH) Skatepark komt met een leuk bord wat geplaatst kan worden buiten op lokale skatebanen. De tekst is alleen te lezen vanuit de reflectie van een plas regenwater. Dit benadrukt het grote voordeel van het CPH Skatepark: het is overdekt. Nadelig is wel dat deze actie pas ingezet kan worden als het buiten geregend heeft. Maar toepasselijk genoeg vond deze campagne plaats aan het begin van de herfst.

Redbull

De meest opvallende actie van deze week is de pitstop van Red Bull. De pitstop vond niet plaats op de racebaan, maar op een meer ongebruikelijke locatie: Times Square. Uiteraard hoopte Red Bull dat deze Guerrilla actie viraal zou gaan, en dat is aardig gelukt. Hieronder het officiële filmpje:

Wat is jouw favoriet van deze editie? Zelf nog een leuke guerrilla actie gespot? Deel het in de comments!

Meer guerrilla marketing? http://www.markethings.net/geniale-guerrilla-marketing-13/!

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Geniale Guerrilla Marketing 14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.