Blog

Geniale Guerrilla Marketing 15

Voor de 15e editie van geniale guerrilla marketing is, ook tijdens deze zomerse dagen, het net weer afgestruind naar de leukste voorbeelden van guerrilla marketing en andere creatieve reclame uitingen. Vandaag ondermeer LEGO, VolksWagen en een aantal leuk ontwerpen plastic tasjes.

Deze eer een editie zonder goede doelen. Maar de anti-rokers lobby is wel weer vertegenwoordigd!

jobsjukebox guerrilla marketing

Afbeelding 1 van 12

Tasjes

Mijn favoriet van vandaag is het tasje van Lipton Ice Tea, dat het begrip theezakje wel heel letterlijk heeft genomen. De sterke kracht van deze plastic zakjes is de eenvoud en de herkenbaarheid. Het merk en producttype wordt meteen duidelijk. Het tegenkomen van een theezakje buiten de setting waar je het normaal aantreft zorgt ervoor dat hij extra opvalt. Lijkt me ook zeer geschikt voor het promoten van nieuwe smaken. Ook VolksWagen weet handig gebruik te maken van de advertentieruimte die tasjes bieden. Tijdens de Paris Motor Show werden de VolkWagen tasjes uitgedeeld met als doel meer mensen naar de VW booth te lokken. Hierin slaagde de actie uitstekend, het was drukker dan ooit. Bijkomend voordeel: een aantal mensen bleef het tasje gebruiken nadat de beurs al lang was afgelopen.

Lego

De Lego hijskraan is ook goed bedacht. Het lijkt misschien een sterk staalje photoshop, maar dit is een echt uitgevoerde actie. Tijdens de weekenden werden in Santiago, de hoofdstad van Chili, bouwkranen versierd met deze enorme legoblokken. Deze vinding past mooi bij het creatieve karakter van het product en benadrukt het bouwen met het bekende Deense speelgoed. Hiernaast kan het ook een mooie verwijzing zijn naar de ”City” reeks van Lego die allerhande bouwkranen, cementmolens en graafmachines in blokjesvorm bevat.

De stofzuiger van Miele is leuk ontworpen. Tijdens een lange rit over de snelweg zal het een leuke afleding vormen. Het moet alleen niet te veel afleiden. Reclame langs de weg is vaak effectief, maar als de bestuuders hun aandacht voor het verkeer verliezen is hij misschien wel te effectief.

Wat is jouw favoriete Guerrilla Marketing actie van deze week? Weet je zelf nog een leuke Guerrilla actie of andere creatieve reclame? Was er onlangs bij jou in de buurt ook een Guerrilla actie? Deel het hieronder in de comments!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.