BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Geniale Guerrilla Marketing 17: Speciale winter editie

Het is weer tijd voor een goede dosis aan creatieve advertenties! In deze editie van geniale guerrilla marketing kijken we naar mooie voorbeelden van marketing die te maken hebben met wintersport. We zien goede guerrilla acties op de pistes, gave advertenties van reisorganisaties en zelfs een lichtshow op een schans door Red Bull!
billboard

Snowboarden op een billboard. Dit zijn natuurlijk altijd leuke guerrilla marketing acties. Het merk Nestor laat de sporters een mooie grind doen op de bovenkant, maar Mammoth neemt het nog een stap verder en laat de snowboarder in de lucht zweven.

 

ski toilet coca cola

Het letterlijk in je broek doen op de schans. Deze advertentie van een ski toilet door Coca Cola behoort onderhand al tot de klassiekers. Natuurlijk alleen in Japan.

 

Arizona advertisement

Kom naar het warme Arizona deze winter! Deze actie was te bewonderen in de door sneeuw geteisterde stad Chicago en maakt een toffe combinatie met guerrilla marketing door onder de advertentie de slippers te laten ”vallen”.

 

tumblr_liu8n0QG4D1qd1ngco1_1280

Met de Volkswagen naar de top. Erg creatieve advertentie waardoor het net lijkt alsof je in de nieuwe Volkswagen auto zit in plaats van een skilift.

 

orbit

Frisse adem met Orbit! Het billboard is slim gepositioneerd voor een sneeuwmachine.

 

747535a6aadbd6437f10d406e1734119

ski lift bus stop

Wachten in de skilift: Een goede en simpele manier om een leuke winter guerrilla advertentie te maken. Hij wordt wel vaker toegepast en is ook  gespot met stickers op de muur en vloer.

The YouTube ID of rYAdtkZe90k#t=85 is invalid.

De Red Bull Off the Planet lichtshow. Klik vooral eens op de video hierboven! Red Bull is natuurlijk heer en meester in het land van extreme sports adverteren. Zo hebben ze al de ongelofelijke snowboard film Art of Flight gemaakt en ook de privé halfpipe van Shaun White. Deze lichtshow op de sneeuw van een schans is ook zeker een mooie actie.

Tot slot, wil ik nog even aandacht vestigen op de inhaker van Google op de Sochi Winter Olympics. De winterspelen staan dit jaar centraal in het debat over homorechten in Rusland en Google weet nog goed aan te sluiten de dag voor de spelen. Het logo op de startpagina veranderde in een sportieve afbeelding in de kleuren van de regenboogvlag van de homobeweging met eronder een quote uit het Olympische handvest:

Google Olympic doodle

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “Geniale Guerrilla Marketing 17: Speciale winter editie

  1. Leuke guerilla acties weer! Vooral die wc vind ik echt geweldig. De toevoeging van Gerdien hierboven is overigens ook een hele goede!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.