BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Geniale Guerrilla Marketing 18

De tentamens komen er weer aan en dus is het tijd voor het ultieme SOG momentje: Geniale Guerrilla Marketing. In alweer de 18e editie zijn weer leuke creatieve en guerrilla marketing campagnes opgespoord. Vandaag onder meer Nestlé, Virgin Atlantic en Amnesty International!

Amnesty Internatioal Ad 5

Goede doelen zijn altijd sterk vertegenwoordigd in creatieve reclame. Amnesty International is al eerder een aantal keer langsgekomen met een soortgelijke campagne. Het gebeurt dan wel niet hier, maar het vindt wel nu plaats! is het idee achter de posters. Door schendingen van mensenrechten op een doorzichtige achtergrond te plakken wordt de boodschap ineens heel persoonlijk. Sterke combinatie van creatief adverteren en shock marketing.

Nat Geo Guerrilla Marketing

Mundo Selvagem (Wilde Wereld) verwijst niet naar de pizzeria in Balneário Camboriú (Brazilië) maar naar een Braziliaanse show op National Geographic. Discovery Channel en Nat Geo komen vaker langs in deze rubriek. Deze keer heeft Discovery’s gele concurrent een leuke Guerrilla actie bedacht om hun show onder de aandacht te brengen. De wilde wereld komt zo wel heel dichtbij!

bic-razor_billboardHet voorjaar komt er weer aan, dus dat betekend dat de scheermesjes weer te voorschijn worden gehaald. Bic kenden we al van de pennen en aanstekers, maar ze hebben ook producten voor een glad gazonnetje.

colorado-state-patrol_billboard-collision

Bumperkleven, een van de grootste ergernissen in het verkeer, wordt niet alleen afgeraden omdat je ervoor beboet kunt worden maar ook omdat je de kans loopt dat je auto in de kreukels komt te liggen.

ford-mustang_burnout

Als je nou geen zin hebt om te bumperkleven kun je ook een auto uitzoeken met wat meer power en er voorbij gaan. De ventilator met rookeffecten creëert het beeld van een wheelspin. Origineel idee om het type product onder de aandacht te brengen.

martor_razor-blade

Sollingen, bekend van de scherpe mesjes had een reclame bureau ingehuurd voor een creatief billboard. Dit resulteerde in het wat lugubere bord hierboven. Mocht je niet goed kunnen zien wat er daar op de grond ligt, dat zijn (kunst)duiven die zijn gehalveerd. Deze combinatie van guerrilla- en shockmarketing gaat misschien wat ver voor de publieke ruimte.

nestle

De scheermesjes van Sollingen komen waarschijnlijk wel van pas bij Nestlé want nu gaan onze gevederde vrienden er met de koekjes vandoor.

penline-stationary_strong-tape

Niets benadrukt beter de kracht van onze tape dan ons billboard ermee op de muur te plakken zullen ze gedacht hebben bij Penline. Simpel doch effectief. Ook geschikt om een muur die een laagje verf kan gebruiken te verhullen.

quitplan_big-butt

In eerdere edities van geniale guerrilla marketing moesten ze het ook al ontgelden. De rokers worden ook hier weer aangespoord om te stoppen. Creatief bedacht, ik vraag me alleen wel af of men juist niet trek krijgt in een sigaret van zo’n grote peuk langs de weg.

 Virgin Atlantic Bagage Eggs

De bagage afdeling van luchtvaartmaatschappijen moet het vaak ontgelden. Bagage die is beschadigd of kwijt is geraakt is een van de grootste ergernissen op het vliegveld. Virgin Atlantic gaat juist prat op de manier waarop zij omgaat met de bagage van haar klanten. Handig gevonden, mensen staan daar toch te wachten, gelijk een mooi moment voor vermaak en exposure.

Weight Busstop Fitness ad

En last but not least, dit billboard van Fitness First dat het gewicht meet van degene die zit te wachten. Controversieel want niet iedereen vind het prettig dat zijn/haar gewicht publiekelijk wordt gepubliceerd. Niet echt een staaltje van positieve motivatie maar wel opvallend.

Zelf nog een leuke guerrilla marketing actie gespot? Vertel erover in de comments of deel een linkje!

Meer guerrilla marketing? http://www.markethings.net/geniale-guerrilla-marketing-17-speciale-winter-editie/

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Geniale Guerrilla Marketing 18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.