BlogCommunicatieConsumentengedrag

Geniale Guerrilla Marketing 19

Voor veel studenten zit de tentamenperiode er inmiddels alweer op, dus er is geen beter moment om even te ontspannen met een paar geniale guerrilla acties en creatieve advertenties. In alweer de 19e editie van de GGM rubriek onder meer Durex, Pepperidge Farm en Windex.

Guerrilla Marketing

Guerrilla Marketing Karate Academy Toronto

Deze geknakte plank is van een guerrilla campagne van de Toronto Academy of Karate. Er is natuurlijk geen beter symbool voor de karateka’s dan het resultaat van de lessen houtbewerking met de blote hand.

Guerrilla Marketing Stress Bal NY Jamaica

Ontspannen via GGM 19? Het Jamaicaanse bureau voor toerisme dacht daar anders over. Kom allemaal even relaxen op het Caribische eiland is de boodschap aan het verkeer op Times Square. Met een stressbal van een luttele 10 meter in doorsnede, begeleid door reggae muziek van Gyptian, worden de New Yorkers verleid tot het boeken van een vakantie. Geslaagde Guerrilla actie.

Guerrilla Marketing metro Athens

Een vakantie naar een Caribisch eiland hoef je niet per se te boeken, je kunt hem ook gewoon winnen via de ‘’Scratch” kraskaartjes van het Griekse OPAP. Forensen in de metro van Athene werden verrast met een tropisch strand, inclusief voetafdrukken, op de vloer. Weer eens wat anders dan de ranzige ondergrond die je in menig OV-transport aantreft hier in Nederland, staking van schoonmakers of niet.

Guerrilla Marketing Mascara Covergirl Metro Ad

Ook CoverGirl zag het nut in van creatief adverteren in het OV. De ‘Lash Blast’ mascara. De tourniquets van de metro werden geel en zwart geverfd. Het draaiende gele gedeelte als de mascara, de zwarte buizen als symbool van de enorme lange wimpers die je ervan zou krijgen.

Guerrilla Marketing Durex Stoep

De ribbels op de stoep voor blinden en slechtzienden zijn door Durex ingezet voor de promotie van condooms. Symbool voor een goede guerrilla actie: simpel doch effectief.

Guerrilla Marketing Hoover Glass

Hoover zuigt. En daar zijn ze trots op. Hoe hard zuigt Hoover dan? Nou, tik maar eens een vliegtuigraampje in, de onderdruk die ontstaat trekt het hele vliegtuig leeg. Niet helemaal het effect wat je in je huiskamer wilt als je aan het stofzuigen bent, maar toch leuk bedacht door de witgoed-fabrikant.

Guerrilla Marketing Calgary Billboard Film Festival

Nog een tweede Canadese advertentie vandaag op Markethings.net. Het Calgary International Film Festival bedacht dit billboard waar door middel van een fonteintje voortdurend tranen over het gezicht van de acteur stromen. De films van het festival zijn zo mooi dat je er een traantje bij moet laten.

Guerrilla Marketing Mr Clean Street Ad

Meneer Proper, of in het Engels ‘Mr. Clean’, is een schoonmaakmiddel van P&G. De absurde baby die in de reclame geboren wordt om de wereld schoon te maken is inmiddels opgegroeid tot kale schoonmaakbaas. Ook op deze zebra heeft hij zich uitgeleefd. Lijkt een beetje op reverse graffiti.

Guerrilla Marketing Don't Drink and Drive

Vazir breweries bracht deze flesjes met de speciale kroonkurk uit om mensen te waarschuwen niet met alcohol op achter het stuur te kruipen. Mooie actie waarbij de brouwer maatschappelijke betrokkenheid toont.

Guerrilla Marketing Pepperidge Farm High Jump

De bakkerij Pepperidge Farm zal in Nederland vooral bekend zijn via de populaire meme ‘’Pepperidge Farm Remembers’’. Deze slogan komt oorspronkelijk uit een reclame in de jaren ’80 waarin Pepperidge Farm een beroep doet op nostalgie. Na de parodie in comedyserie Family Guy werd het een hype op internet. In bovenstaande advertentie benadrukt Pepperidge Farm hoe zacht haar brood is door een kussen als sneetje brood te vermommen.

Pepperidge+Farm+Remembers_524deb_4135041

Zelf nog een leuke guerrilla actie of creatieve advertentie gespot? Deel het in de comments!

Bonus Guerrilla Marketing:

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.