Blog

Geniale Guerrilla Marketingacties (2)

Het is weer tijd voor Guerrilla Marketing. We hebben dus voor uw vermaak weer wat creatieve hoogstandjes bijeen gesprokkeld. Op een grappige en inspirerende manier weten deze merken toch weer onze aandacht te trekken. Alleen al de vermelding op dit blog bewijst maar weer eens wat een enorme hoeveelheid buzz er uit kan gaan van een succesvol geïmplementeerde Guerrilla Marketing actie.


Mijn persoonlijke favoriet is de man in het openbaar vervoer met de handboeien. De vorige keer zagen we ook dat he OV veel potentie heeft voor Guerilla Marketing. Voornamelijk omdat het OV veel mensen aantrekt en door veel mensen, al dan niet bewust, opgemerkt wordt. De Shark Week van Discovery maakte hier handig gebruik van. Daarnaast is het bedelende kindje in de winkelwagen strategisch gezien zeer goed gekozen. Op het moment dat mensen massaal eten staan in te laden en dan worden geconfronteerd met de armoede en honger in de wereld wordt veel schuldgevoel opgewekt. Wat waarschijnlijk gaat resulteren in een (financiële) bijdrage en in ieder geval zal blijven hangen in het geheugen van de klant.

Welke actie van vandaag was jouw favoriet? Heb je zelf nog een paar leuke voorbeelden van Guerilla Marketing? Deel het hieronder in de comments!

The following two tabs change content below.

5 gedachten over “Geniale Guerrilla Marketingacties (2)

  1. Super gave acties!
    Enige ideeën over die de bedenkers zijn van deze creatieve uitingen?
    Ik ben op zoek naar aan afstudeerstage in de (guerilla/concepting) marketing branche.
    Thanks

  2. @Marlies. Ik weet niet precies welke bedrijven verantwoordelijk zijn voor deze specifieke acties. Wel is er een bedrijf dat Gorilla Marketing heet, die ook wel eens reacties heeft achtergelaten op onze site, maar deze zijn volgens mij nog bezig met opzetten. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.