BlogCommunicatie

Geniale Guerrilla Marketing 20 – Emotionele Interactieve Campagnes

Vandaag in de rubriek ‘Geniale Guerrilla Marketing’ een drietal emotionele, interactieve campagnes. Stuk voor stuk krachtig uitgevoerd en gelukkig vastgelegd, zodat wij mee kunnen genieten. De campagnes spelen ieder in op andere emoties, maar maken allen gebruik van de nieuwste technieken. Als marketeer in spe kan ik deze campagnes jullie niet onthouden. Enjoy!

Coca-Cola – Hello Happiness

Van Coca-Cola zijn we al heel wat gewend, zoals een Rush Hour Cinema en Creatieve Automaten. En, ze flikken het weer.

Arbeiders uit Zuid-Azië zijn vertrokken naar Dubai om een beter leven te realiseren voor hen en hun families. Door de lage lonen en hoge telefoonkosten is dagelijkse communicatie naar het thuisfront praktisch onmogelijk. Coca-Cola verandert zijn doppen in beltegoed, voor die extra few minutes of happiness. Elk flesje Coke staat garant voor drie gratis minuten bellen naar huis. Prachtig.

https://www.youtube.com/watch?v=zlA9tXYxD8g

 

Pepsi – Unbelievable Bus Shelter

De grote concurrent kan nu natuurlijk niet achterblijven. Ook Pepsi scoort punten en wel door middel van een interactief bushokje (ja, die kennen we meer). Via augmented reality wordt er een extra laag beelden over de werkelijkheid heen geplakt. Zo laat Pepsi de nietsvermoedende, wachtende forenzen goed schrikken. Een scala aan rampen voltrekt zich buiten het bushokje. Alleen in het hokje ben je veilig. Erg gaaf gedaan.

 

Zweeds KinderKankerfonds – A Hair-Raising Message

Het Zweedse Kinderkankerfonds plaatste afgelopen zomer interactieve reclame op perrons in de ondergrondse metro’s. Zij maakten daarbij gebruik van een nieuwe techniek die registreert wanneer een metro het perron nadert. Op dat moment brengt de metro de haren van de jonge vrouw in de war. De glimlach die de reclame je in eerste instantie geeft, verandert al snel in een brok in je keel. Een prachtige, sterke en treffende uitvoering. Kippenvel.

 

Guerrilla Marketing mag vaker

Zo kan het dus ook. Naar mijn idee zijn dit voorbeelden van campagnes die steeds vaker mogen worden ingezet. En zeker ook in Nederland. Prachtig om de creativiteit te bespeuren die zo veel meer emoties te weeg brengen dan traditionele marketing. Als marketingstudenten kunnen we toch alleen maar dromen om aan zulke acties mee te mogen werken in de toekomst. Guerrilla marketing heeft maar één slogan: The sky is the limit!

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Geniale Guerrilla Marketing 20 – Emotionele Interactieve Campagnes

  1. Wow, vooral die van het zweedse kinderkankerfonds is erg goed en aangrijpend. Vraag me alleen af of, wanneer we meer van deze acties in zouden zetten, het kracht verliest? Omdat we steeds meer uit de kast moeten halen om te choqueren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.