BlogCommunicatie

Geniale Guerrilla Marketing 21

Het is alweer tijd voor de 21e editie van het wereldberoemde GGM. Gelukkig zijn er nog talrijke voorbeelden van leuke en opvallende Guerrilla campagnes en creatieve advertenties te vinden. Vandaag Guerrilla Marketing van onder andere Unicef, Nivea en DHL!

Guerrilla Marketing

Fatz Antenne Kebab Guerrilla Marketing

Fatz (Eatz & Drinkz!) wilde meer bezoekers naar hun restaurant lokken. Ze huurden een marketingbureau in dat een leuke manier bedacht om kortingsbonnen te verspreiden. De coupon werd afgedrukt als grillspies die op de antennes van auto’s kan worden geprikt. Slim bedacht, lage kosten en goede promotie.

Unicef Dirty Water Vending Machine Guerrilla Marketing

Net als in de voorgaande edities van Geniale Guerrilla Marketing zijn de NGO’s weer goed vertegenwoordigd. Unicef heeft voor deze actie gekozen om meer aandacht te vragen voor het verbeteren van de drinkwaterkwaliteit in ontwikkelingslanden. In New York werden automaten op straat geplaatst waar voorbijgangers een flesje water konden kopen. Alleen het water in de flesjes was hartstikke goor en vernoemd naar een ziekte. Niemand wil dit water drinken. Punt gemaakt!

Guerrilla Marketing Car Magazine Finance

Deze auto’s volgepakt met geld zijn neergezet in Parijs om L’Argus, een tijdschrift dat zich vooral richt op de financiële aspecten van het auto rijden, te promoten. Vrij vertaald is de slogan: ‘’Steek niet al je geld in je auto!’’. Naast een hoop poen bevat de promo-auto een slim technisch snufje: voorbijgangers krijgen berichtjes via bluetooth.

Nivea Cellulitis Guerrilla Marketing

Wie houdt er nou niet van bubble wrap? Door een laag bolletjesfolie over de Nivea advertentie te plaatsen krijgt hij gelijk een speels en interactief effect. Sterk aan deze advertenties is dat het niet alleen relatief goedkoop en simpel is, maar tegelijkertijd de slogan en de voordelen van het product benadrukt.

Haaruitval Guerrilla Marketing

Vecht tegen haaruitval. Dit idee komt heel letterlijk naar voren in deze promo voor Parachute Therapie. Net als bij de Niveau bubble wrap een slimme link tussen interactieve elementen en productvoordelen!

Vlecht Ov Guerrilla Marketing

‘’Dat kunnen wij ook!’’ moeten ze gedacht hebben bij Johnny Andrean. In het openbaar vervoer konden mensen zich vastgrijpen aan deze ijzersterke vlechten. Want voor haar met power ga je naar de Johnny Andrean salon.

Huidkanker Guerrilla Marketing Tel Aviv

Om meer aandacht te vragen voor huidkanker en de gevaren van UV-straling heeft de Israel Cancer Association deze lakens verspreid over het strand van Tel-Aviv. Goedkoop om uit te voeren en toch landelijke media aandacht. Zeer geslaagde Guerrilla Marketing!

Unicef Mom for a Moment Guerrilla Marketing

De tweede actie van Unicef in deze editie van GGM vond plaats in Finland. Kinderwagens werden uitgerust met een speaker die huilende kinderen liet horen. Er lag gelukkig geen echt achtergelaten kind in maar een briefje dat de bezorgde voorbijganger bedankt voor zijn/haar bezorgdheid. Meer dan 80% van de Finnen werd bereikt met deze eenvoudige actie! Meer over deze actie in onderstaand filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=gPcG-BAb9O4

 

Als bonus nog een paar acties die voor zichzelf spreken:

DHL bezorging Guerrilla Marketing Shark Week Guerrilla Marketing Loodgieter gezocht Guerrilla MarketingBBC Both Sides Guerrilla MarketingZelf nog een leuke guerrilla campagne gespot? Vertel erover in de comments!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.