Blog

Geniale Guerrilla Marketing (3)

Het is tijd voor Guerrilla Marketing. Het internet is weer afgestruind naar ludieke praktijkvoorbeelden van geslaagde Guerrilla Marketing Acties. En ja, we hebben weer een paar leuke gevonden. Vandaag onder andere McDonald’s, Kitkat en Nikon!

(Voor grotere weergave klikken op de afbeelding)

Mijn favoriet deze keer is de zogenaamde skilift. Het moet erg verleidelijk zijn als je op een grauwe dag aan het wachten bent op het OV om een leuke (ski)vakantie te boeken. Zo kom je in ieder geval wel in de sfeer. De actie van Denver water met het bankje vind ik heel goed bedacht omdat hun boodschap, ”use only what you need”, op een zeer directe visuele manier wordt overgebracht. Het biedt alleen wel wat minder zit gemak vergeleken met Nestlé’s KiKat. De Actie van Papa John’s vind ik iets minder geslaagd, want het kan vrij creepy overkomen als het lijkt alsof er ongevraagd een pizzabezorger voor je deur staat. Kan me ook goed inbeelden dat mensen het irritant vinden dat je objecten aan hun deur hangt. De uitvoering met de struikjes op de achtergrond is ook niet zo praktisch wanneer je die in flatgebouwen wilt gebruiken. Trouwens wel een ideale mogelijkheid voor een Halloween Guerrilla Marketing actie.

Weet je zelf nog een leuke guerrilla  marketingactie? Of weet je nog een leuke manier om reclame te maken door ludiek gebruik van de openbare ruimte bij jouw in de buurt? Wat vind je van deze acties, en wat is jouw persoonlijke favoriet? Deel het hieronder in de comments!

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Geniale Guerrilla Marketing (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.