BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Geniale Guerrilla Marketing (4)

We hebben weer wat creatieve hoogstandjes gevonden in de hoeken en gaten van het world wide web. Er zitten weer wat leuke en inspirerende ideeën tussen, uiteraard met afbeeldingen. Vandaag in Geniale Guerilla Marketing onder andere het WWF, Nivea en een actie van Ikea.

Marketing 2.0: zo kan het dus ook. Creatief gebruik van openbare ruimte:

De KitKat actie met de houten stoeltjes die je zelf in elkaar kunt zetten vind ik persoonlijk erg geslaagd. Niet alleen krijgen mensen een cadeautje van Kitkat, waardoor de meesten een neiging zullen voelen om iets terug te doen, maar ze zijn tegelijkertijd bezig met het in elkaar zetten van een stoeltje met duidelijk het Kitkat logo erop. Blijft vast beter hangen dan het eenvoudig langs een reclameposter lopen. Daarnaast past het stoeltje binnen de slogan ”Have a break, have a Kitkat”.

De poster waarachter zogenaamd een kind staat van globalconflicts.eu zou naast Guerrilla Marketing ook tot Shock Marketing gerekend kunnen worden. Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen het kan waarderen dat zo’n soort actie in de straat bij je huis of bedrijf staat. Ach ja, het is voor een goed doel.

Mijn favoriet is de Frontline reclame. Door handig gebruik te maken van het perspectief op de bovenliggende verdieping lijkt het net of de mensen die over de afbeelding van de hond met jeuk lopen vlooien zijn. Door het effect van de lopende mensen lijkt het of de beestjes daadwerkelijk over de hond krioelen.  En daarnaast is het een geheugensteuntje dat de mensen nog even naar Jakpetz in het winkelcentrum kunnen lopen.

Of de actie van Ikea succesvol is geworden met het ingerichte bushokje weet ik niet. Het is van afstand niet expliciet duidelijk dat de actie van Ikea is, en ik kan me voorstellen dat iemand de dag erna er met de bank vandoor is. Het lijkt ook of de man in het plaatje geen zin heeft om op het bankstel plaats te nemen. Lijkt me inderdaad een nogal onwennig gevoel.

Wat is jouw favoriet van deze week? Heb je zelf nog op of aanmerkingen over bovenstaande acties? Weet je zelf nog een paar leuke voorbeelden van Guerrilla Marketing of was er toevallig een actie bij jouw in de buurt? Deel het hieronder in de comments!

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Geniale Guerrilla Marketing (4)

  1. Weer erg mooi gevonden. Persoonlijk vind ik die van Nivea denk ik het sterkst. Je hoeft er maar heel even over na te denken en iedereen zal begrijpen wat de boodschap is. De meeste acties vind ik vooral erg leuk, maar deze laat op een leuke manier zien wat het product doet. Ik denk dat het effect hierdoor groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.