BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Geniale Guerrilla Marketing (7)

Het is weer tijd voor de eerste Geniale Guerrila Marketing van het nieuwe jaar. Ondertussen zal deze rubriek geen inleiding meer nodig hebben, toch nog even een kleine poging. Voor vandaag staan er weer 25 guerrilla marketing acties op het programma, laat je inspireren door deze opvallende creatieve hoogstandjes!


Het Franse ConseilsMarketing heeft een groot aantal afbeeldingen verzameld van guerrilla marketing. Ik heb er een hoop doorgespit, want natuurlijk haalt alleen de crème de la crème ons prestigieuze rubriekje. Dit resulteert op het moment in exact 100 mooie voorbeelden van creatieve guerrilla marketing acties. Vandaag het tweede deel, met dank aan ConseilsMarketing. (Het selecteren van de afbeelding en dan doorklikken geeft hem op ware grootte)

Mijn favoriet van deze week is het busje van DHL met het pijltje erop. Sommigen zullen de sensatie dat de computerwereld en de echte wereld een beetje door elkaar beginnen te lopen wel herkennen, bijvoorbeeld als je net druk hebt zitten studeren in de bieb of nog laat op de avond bezig bent een deadline te halen. Door het gebruik van het ”computerpijltje” is het even een aantal keer knipperen als je het busje in het echt tegenkomt. Daarnaast is het een mooie fysieke link naar de ietwat minder fysiek tastbare online service die DHL biedt.

Ook deze week konden we niet ontkomen aan de sharkweek advertenties van Discovery Channel. Leuk om te zien dat guerilla marketing zo intensief gebruikt is tijdens hun campagne. De goede doelen zijn ook weer present met een paar opvallende acties.

Wat is jouw eigen favoriet van deze week? Heb je zelf nog een leuke geurrilla actie gezien of ben je er ergens eentje tegengekomen op het web? Deel het in de comments!

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.