Blog

Geniet ervan… nu het nog kan!

Steeds meer bedrijven proberen een zo opvallend mogelijke marketingcampagne neer te zetten. Hoe vaker de campagne wordt besproken, des te groter het succes. Het is alleen wel de kunst om niet te ver te gaan, anders schrikt het de consument af. Waar ligt de grens?
Na de eerdere analyse van de spraakmakende marketingcampagne van Suitsupply, deze week een analyse over de gedurfde marketingcampagne van Husk Studentenreizen.

Veel studenten hebben de ansichtkaarten die door het bedrijf zijn verspreid waarschijnlijk wel al gezien. Studenten in de leeftijd van 16 tot 30 jaar die in de afgelopen twee jaar een reis bij Husk Studentenreizen hebben geboekt, hebben de opvallende ansichtkaarten in de brievenbus ontvangen.

[adrotate banner=”9″]

In totaal zijn er drie soorten ansichtkaarten verspreid met de boodschap ‘Geniet ervan… nu het nog kan! ‘

Op de eerste kaart is een uitbundig juichende groep vrienden te zien. Sommigen laten hierbij hun achterste, beschreven met letters, zien. Op de aangehechte kaart zie je deze groep weer, maar nu bij de bruiloft van twee vrienden. De tweede kaart is de meest gedurfde. Het is niet nodig om te beschrijven wat er zich op deze kaarten afspeelt…
Op de derde kaart is eerst een trotse student in bed te zien met twee dames naast zich. Vervolgens zie je op de aangehechte kaart deze zelfde (ondertussen wat oudere) student met zijn vermoeide vrouw en kind.
Aan de brandmanager van Husk Studentenreizen is gevraagd wat de precieze gedachte is achter deze campagne. Hij antwoordde hierop als volgt: “De ansichtkaarten zijn met een dikke knipoog naar onze doelgroep bedoeld, de student tussen de 16 en 30 jaar oud. Graag willen we uitdrukken dat je ten volle moet genieten van je ‘zorgeloze’ studententijd voordat de ‘volwassen issues’ zoals een huis, baan, werk, en kinderen een rol in je leven gaan spelen. Dit ‘genieten’ kan dan natuurlijk via Husk studentenreizen (v.a. €29,- ).”

De insteek van de campagne is dus duidelijk. Met de tweede kaart heeft Husk Studentenreizen wel een risico genomen. Toch wordt ook deze goed ontvangen bij de studenten. Op Facebook zie je diverse positieve reacties op de afbeeldingen en in bijna elk studentenhuis hangt de kaart ergens aan de muur of op een deur. Een teken dat de meeste studenten zich kunnen associëren met de slogan. De slogan bezien in samenhang met de afbeeldingen past ook helemaal bij het studentenleven. Voor je het weet is het voorbij!
Of de campagne ook echt meer boekingen oplevert voor Husk Studentenreizen is nu nog niet te zeggen, maar besproken wordt de marketingcampagne en daarbij het merk zeker wel!

Wat denken jullie, échte studenten, van deze campagne?

The following two tabs change content below.

Eveline

Laatste berichten van Eveline (toon alles)

8 gedachten over “Geniet ervan… nu het nog kan!

  1. Ik vind het echt een prachtige campagne. Ik denk dat hij helemaal bij de doelgroep past. Ik vind persoonlijk de boodschap: ‘geniet nu het nog kan’ ook helemaal passen bij het studentenleven. Mijn complimenten aan Husk.

  2. Mooi dat de campagne een behoefte creëert, en dat Husk hem invult. De campagne past prima bij het karakter van Husk en studenten. Mooi bedacht en uitgevoerd.

  3. Ik ben een liefhebber van guerilla marketing. Zoek maar lekker de rand op (of ga eroverheen)! Erg leuk idee met die ansichtkaarten. Drie varianten vind ik persoonlijk wel wat weinig; had er graag nog meer gezien…

  4. Husk Studentenreizen heeft met deze nieuwe slogan zwart op wit staan wat studenten vaak denken en willen. Ondanks het drukke studentenleven en de stress die dat met zich mee brengt willen studenten nog optimaal genieten van de neven mogelijkheden van het studentenleven.

    Natuurlijk is het belangrijk dat er veel over gesproken wordt. Met een “stoute” campagne krijg je dat voor elkaar! Niet slecht dat ik zo..

  5. De campagne slaat denk ik spijkers met koppen en met deze doelgroep is een gewaagde campagne ook gepast. In vergelijking met Suit Supply vind ik deze campagne stukken beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.