Analytics en DataBlogInnovatieMarkethings.net informeertMarkethings.net inspireert

Geotagging; what’s in it for us?

De blog van deze mooie vrijdag gaat over een project dat gebruik maakt van Geotagging. Om geen misverstanden te laten bestaan over dit begrip heb ik onze allemansvriend Wikipedia aangesproken: ‘Geotaggen’ is het proces om media te voorzien van gps-coördinaten, waaronder foto’s, video’s en smsjes (ja die bestaan nog). Afgelopen week viel me tijdens het surfen naar een volgend onderwerp voor deze blog het volgende op: ‘Linking the most interesting places in the world’.

Een data specialist en software ontwikkelaar genaamd Eric Fischer, is vijf jaar lang bezig geweest om data te verzamelen van plekken waar mensen foto’s genomen hebben. Deze foto’s zijn allen genomen in steden en door het combineren van deze foto’s en desbetreffende locaties, zijn bepaalde looppaden gedetecteerd. Hierbij is de ontwikkelaar, in zijn zoektocht naar de interessantste plekken op deze wereld, verrast. Zo zijn er straten, buurten en gehele steden waar hij nog niet van gehoord had als toerist. Voor zover lijkt het vooral een leuke ‘hobby’ van een data specialist, maar ik denk dat hier ook een enorm marketing potentieel zit.

Correct me if I’m wrong, maar mijn wetens zijn er niet op deze schaal gegevens beschikbaar over de looppaden van toeristen en/of alle personen in de wereld. Het potentieel zit hem vooral in de nog ‘onbekende’ plekken van bepaalde steden. Drukke looproutes staan vaak bol van de marketinguitlatingen waardoor het lastig is om op te vallen, terwijl deze onbekende plekken juist nog een enorm potentieel bieden. Stel je voor, je loopt in Amsterdam en je bent onderweg naar een authentiek huisje, ergens buiten de binnenstad, zal één marketing boodschap op die plek veel meer potentieel hebben dan op de Dam. Bovendien zou er op die locatie veel gerichter ingespeeld kunnen worden op de toerist/inwoner, mocht te achterhalen zijn waarom deze mensen zich via deze routes verplaatsen.

Hieronder de link naar de geotaggers World atlas. De rode lijnen zijn verplaatsingen tussen de 12 tot 30 km/h, Fischer probeerde namelijk ook de belangrijkste fietsroutes te ontdekken. Wat natuurlijk weer andere kansen biedt dan voetgangers en een ander soort marketing vereist.

Mocht je geinteresseerd zijn, check dit echt even!!     Mapbox world atlas

Hoe zou jij deze maps in willen zetten? Óf denk je dat er geen potentieel in deze geotags zit? Let us know in de comments!!

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.