BlogMarkethings.net inspireertOverig

Greplin.com wil zoekmachine Google verslaan

Greplin.com is een nieuwe zoekmachine die is opgericht door de 19-jarige Daniel Gross. Deze jongen heeft dankzij fondsenwerving tot op heden een bedrag van ongeveer 5 tot 6 miljoen euro opgehaald. Qua opzet verschilt de zoekmachine Greplin met Google. Het is namelijk zo dat Greplin de informatie op het web die beveiligd is door passwords, zoals het Hyves of Twitter account, doorzoekbaar wilt maken voor andere personen. Het is wel zo dat je eerst jouw passwords aan de zoekmachine moet geven, zodat deze toegang heeft tot alle informatie.

Videotutorial Greplin.com

Onderstaand een filmpje waarin er een toelichting is gegeven op de werking van de nieuwe zoekmachine.

Discussie Greplin.com

Is dit project levensvatbaar? Zou jij jouw wachtwoorden aan een zoekmachine geven, zodat persoonlijke informatie door een zoekmachine kan worden geïndexeerd? Is dit de nieuwe Google of gebeurt er hetzelfde als bij Blytes, dat inmiddels offline is?


Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “Greplin.com wil zoekmachine Google verslaan

 1. Bij dergelijke start-ups ben ik altijd zeer sceptisch. Ik denk dat er weinig mensen tegen Google op kunnen en hoewel dit idee toch vernieuwend is denk ik dat het niet levensvatbaar is. Daarnaast weet ik ook niet of ik Greplin mijn wachtwoorden zou geven om ook de sociale media te doorzoeken op info. De tijd zal het leren!

 2. Ik begrijp je opinie wat betreft het punt dat men Google wilt verslaan. Echter is het in het buitenland meer gebruikelijk om dergelijke ambities uit te spreken dan in ons koude kikkerlandje. Hierbij denk ik meteen aan het spreekwoord “je kop boven het maaiveld uitsteken”. In Nederland wordt het er vrijwel direct afgehakt, terwijl je in het buitenland eerst nog wat tijd krijgt om de ambitie te realiseren. Ik wens ze veel succes. Zonder ambitie ben je nergens…

 3. Om Greplin toegang tot andere accounts (Twitter/FB e.d.) te geven, hoef je niet het wachtwoord ervan uit te wisselen. Greplin maakt namelijk gebruik van OAuth. Dit is een veilig protocol waarmee je toegang geeft tot je data zonder daarbij je wachtwoord(en) te overhandigen. Op ieder gewenst moment kun je dit weer terugdraaien.

  Ook mijn eerste reactie was er een van: ‘ik zal toch zeker niet zomaar al mijn wachtwoorden overhandigen’. Echter bovengenoemd protocol heeft mijn houding in positieve zin veranderd.

  Verder schijnt Gross te hebben aangegeven Google niet te willen verslaan, maar juist verder te gaan waar Google stopt. Dit heb ik echter niet in het originele interview kunnen terugvinden. Daarnaast schijnt het bedrag o.a. te zijn opgehaald bij de eerste investeerder in Google.

  Ik denk dat het project wel levensvatbaar is, al kan ik niet precies aangeven waarom. Daarnaast denk ik dat mocht dit levensvatbaar blijken, het bedrijf binnen korte tijd gewoon zal worden toegevoegd (lees: opgekocht) aan het Google imperium.

  bron:
  https://www.greplin.com/privacy
  http://www.hyped.nl/details/20110309_19_jarige_wil_google_verslaan_haalt_even_5_miljoen_op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.