BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Guerrilla Marketing of Shock Marketing: Zombie!

Op 16 oktober vorig jaar was de lanchering van het nieuwe seizoen van horror televisieserie The Walking Dead. Hoe dit feestelijker te vieren dan met een opvallende marketing actie. Tijd om de zombies los te laten!


The Walking Dead is een post apocalyptische horror televisie serie uit de VS. Sheriff Rick Grimes (gespeeld door Andrew Lincoln) ontwaakt uit een coma om er achter te komen dat de wereld onder de voet is gelopen door zombies. Samen met een groep overlevenden probeert hij zich te redden in post apocalyptisch Amerika. In het tweede seizoen van de serie verlaten de overlevenden de stad en gaan op weg naar het platteland. Seizoen 2 is inmiddels zo populair gebleken dat de productiemaatschappij een derde seizoen heeft aangekondigd.

Onderdeel van het promoten van (de start van) het tweede seizoen was een guerrilla marketing actie in een bioscoop tijdens het vertonen van  trailers voor de echte start van de film. Of is dit shock marketing? Oordeel zelf:

7,3 miljoen mensen zouden uiteindelijk de eerste aflevering van het tweede seizoen bekijken.

Wat vind jij? Geslaagde actie of flauwe stunt? Is dit Guerrilla Marketing of zit er ook wel wat van Shock Marketing in gezien de reacties van sommigen uit het publiek? Deel het hieronder in de comments!

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Guerrilla Marketing of Shock Marketing: Zombie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.