Blog

Guerrillamarketingactie in Waalwijk door Siege Marketing

Siege Marketing heeft in de nacht van 16 op 17 mei jongstleden een Geurrillamarketingactie gehouden in Waalwijk. Gedurende de nacht zijn 653 bedrijfslocaties beplakt met een ”Vind ik leuk” of ”Vind ik niet leuk” sticker. Het doel van het marketingbedrijf was om de Waalwijkse ondernemers te wijzen op de kansen van het gebruik van social media. In totaal zijn 53 ”Vind ik leuk” stickers uitgedeeld aan bedrijven die op dit moment al (succesvol) actief zijn op social media, tegenover een aantal van 600 “Vind ik niet leuk” stickers. Vind je dit een geslaagde actie?

Top 10 Vind ik leuk Siege Marketing Waalwijk

Toekenning soort sticker

Wat opvalt is dat slechts 53 van de 653 bedrijven een ”Vind ik leuk” sticker hebben mogen ontvangen. Bij de toekenning van het soort sticker is gekeken naar een aantal zaken, waaronder of het bedrijf überhaupt actief is op social media, of de bedrijfswebsite links naar de social media heeft opgenomen en of er regelmatig updates te vinden zijn op de diverse social media. De conclusie kan zijn dat men in Waalwijk op het gebied van social media nog veel te winnen heeft. Al is social media natuurlijk niet voor ieder bedrijf even bruikbaar.

De overige 600 bedrijven hebben zoals eerder genoemd een ”Vind ik niet leuk” sticker mogen ontvangen. Het niet krijgen van een ”Vind ik leuk” sticker had onder andere te maken met het ontbreken van een koppeling naar de social media vanaf de bedrijfswebsite, het ontbreken van (actuele) updates op de media en ten slotte was het volgens Siege Marketing in veel gevallen duidelijk dat social media zonder een duidelijke strategie is ingezet.

Voorlopers op het gebied van social media

In totaal is een tiental bedrijven voorzien van een speciale ”Vind ik leuk” poster. Deze bedrijven hebben bij de beoordeling door Siege Marketing de hoogste score behaald. Het gaat hierbij om bedrijven als RKC Waalwijk, Etos, Van Haren en Van Dijk. Een overzicht van de top 10 is te vinden op de website van de actie: Verdien de Duim.

Laat jouw mening horen!

  • Vind je dit een geslaagde Geurrillamarketingactie?
  • Is het gebruik van ”Vind ik niet leuk” stickers wel een goede keuze?
  • Denk je dat dit initiatief Siege Marketing veel nieuwe klanten zal opleveren?

Laat jouw mening horen bij de reacties of deel deze blog middels de buttons hieronder.


Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “Guerrillamarketingactie in Waalwijk door Siege Marketing

  1. Siege bepaalt welk bedrijf leuk of niet leuk is U durft nogal
    Zeer slechte reclame

  2. Ik vind het een zeer sterke actie van Siege. Hiermee profileren zij zich precies op die manier die bij hen past. Creatief, en echt guerilla. Ik ben benieuwd hoeveel nieuwe opdrachten ze hiermee binnenslepen van die 600 ‘vind ik niet leuk’ bedrijven.

  3. Bedankt voor de reactie Stan. Het was inderdaad een uitdaging om een marketingbedrijf (dit maal onszelf) in de schijnwerpers te zetten, tegelijkertijd BtoB klanten bereiken en onze speerpunten Guerrilla en Social Media uitlichten in de actie. Ik ben zelf heel tevreden over de resultaten, veel leuke contacten, veel nieuwe mensen ontmoet en inderdaad ook nieuwe opdrachten. En belangrijker nog door een dergelijke actie in de picture komen in het Waalwijkse bedrijfsleven. Want een Guerrilla met impact blijft altijd langer hangen bij de consument als die eenmalige flyer of die advertentie in dat wekelijkse huis aan huis blaadje… Daarom hou ik ook zo van Guerrilla en wil ik op dagelijkse manier fantastische Guerrilla stunts bedenken 🙂

    P.s. Wel altijd jammer dat de negatieve reacties geen e-mailadres achterlaten en anoniem wensen te blijven. Ik hou altijd van confrontatie en openheid en ben altijd bereid de actie verder toe te lichten, wellicht eens contact opnemen “Cees” voor toelichting? Mobiele nummer is 06-23494620 of via sonny@siege-marketing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.