BlogCommunicatieConsumentengedragEthisch Verantwoord OndernemenMarkethings.net inspireert

Gumshoe: een sneaker gemaakt van kauwgom

gumshoe

Kauwgom is een product dat in Nederland veel wordt gebruikt. Zo komen veel studenten de tentamens kauwgom kauwend door, want kauwgom schijnt goed te zijn voor je concentratie. Maar omdat niemand een kauwgomballenboom in zijn buik wil, moeten we kauwgom ook allemaal weer kwijt. Helaas eindigt een groot deel op straat. Alleen al in Nederland belandt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen kilo kauwgom ergens op straat. Voordat dit van de straat verdwenen is ben je al 20-25 jaar verder en opruimen kost miljoenen euro’s. Hoe los je dit probleem op? Maak een sneaker van kauwgom!

Hoe maak je een sneaker van kauwgom?

Kauwgom wordt gemaakt van synthetisch rubber. Door dit af te breken is het mogelijk om een nieuw soort rubber te creëren. In samenwerking met een schoonmaakteam heeft het bedrijf Gumdrop kauwgom verzameld in heel Amsterdam. Op basis van deze kauwgom is de eerste schoen ooit gemaakt die bestaat uit gerecycled kauwgom. Het project gebruikt zo’n één kilo voor elke vier paar sneakers.

Kauwgomvrije straten

Het doel van Gumshoe is het maken van een eerste stap richting kauwgomvrije straten. Daarnaast wil het project bewustzijn creëren bij mensen die kauwgom gebruiken. Zo is het idee begonnen om een product te maken dat mensen graag willen vanuit iets waar niemand om geeft. Gumshoe is inmiddels al volop in het nieuws geweest. Het project heeft meer dan 100 landen bereikt en meer dan 650 miljoen impressies behaald. Dit alles met €0,- media-investering.

Samenwerking met Sportlife

Wie goed heeft opgelet in Amsterdam is misschien wel een abri van Gumshoe tegengekomen. Hierop kun je meteen zien dat Gumshoe een samenwerking is aangegaan met Sportlife. Sportlife is één van de bekendste kauwgommerken in Nederland en wil hierom een steentje bijdragen aan het verminderen van kauwgom op straat. De abri’s in Amsterdam hebben een leuk interactie-effect. Je kunt namelijk je kauwgom op de abri’s plakken en een selfie maken met het bord. Wanneer je deze deelt met #GUMSHOE maak je kans op een paar Gumshoe sneakers.

gumshoe sportlife

Hashtags zijn inmiddels geïntegreerd in bijna alle social media kanalen, waaronder Facebook en Instagram. Het gebruik hiervan komt veel voor binnen social media marketing, omdat je hier enorm veel bereik mee kunt creëren. Binnen Instagram is bijvoorbeeld een zoekfunctie beschikbaar die zoekt binnen hashtags. Daarnaast is dit voor social media een handige manier om berichten te categoriseren. Wat mij betreft dus een slimme manier om Gumshoe nog groter te maken. Daarnaast is Gumshoe via steeds meer verkooppunten beschikbaar. Je kunt dus ook zelf een paar aanschaffen voor  €199,95. Voor een student als ik een aardig bedrag maar hé, het is voor een goed doel. Misschien toch maar een paar biertjes minder deze maand?

The following two tabs change content below.
blank

Amy van der Tweel

Amy studeert Marketing Management aan Tilburg University en blogt sinds 2018 voor Markethings.net. Haar interesses gaan voornamelijk uit naar retailmarketing, consumentengedrag en marketingcommunicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.