BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Happy blue monday!

Vandaag is het blue monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Voel je je een beetje neerslachtig? Cheer up! Het is maar het zoveelste fabeltje dat bedacht is met marketingdoeleinden voor ogen.

Psycholoog Cliff Arnall bedacht namelijk een formule voor deprimerende dagen. De dag die het meest treurig van het hele jaar is, berekende hij als volgt: (W + (D – d)) * T^Q / (M * N). Hierbij staat W voor het weer, d voor schuld, t voor de tijd sinds kerst (euh..?), Q voor de tijd sinds we onze goede voornemens verbraken (eeuuuh…?!), M voor de mate waarin we niet gemotiveerd zijn en N voor de behoefte om deel te nemen aan acties. Klinkt erg interessant, niet?

De beste man kwam echter niet tot zijn briljante formule omdat de mensheid hem lief is, maar omdat een reisbureau hier graag een persbericht over uitbracht. De psycholoog in kwestie voegde er nog aan toe: “Een vakantie zou iedereen opvrolijken”. Subtiel, héél subtiel. Toch is het fenomeen ondertussen een succes en wordt er dankbaar gebruik van gemaakt door veel media en bedrijven. Vandaag zou je dus treurig moeten zijn, zodat de drang om die vakantie te boeken groter wordt en de reisbureaus in ieder geval nog wát omzet binnen halen voor het nieuwe jaar. En tja, als dit dan toch de wereld rond gaat, kan Starbucks er ook wel meteen gebruik van maken om wat meer klanten te trekken.

Starbucks

Arnall bedacht overigens ook nog een formule voor de vrolijkste dag van het jaar, die in juni valt. Welk bedrijf zou daar dan weer achter zitten? Juist, een ijs-fabrikant. Ergens in juni moeten we dus allemaal fanatiek ijsjes gaan kopen, just so you know. Ik stel echter voor om vandaag lekker een ijsje (of Starbucks-koffie?) te kopen en je dag vrolijk te vervolgen. Happy blue monday! 

The following two tabs change content below.

Lisanne

Laatste berichten van Lisanne (toon alles)

Een gedachte over “Happy blue monday!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.