BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Hartverwarmende reclames

Reclames worden vaak als irritant beschouwd. Tijdens de reclameblokken op tv loop je even naar de keuken en als je op YouTube moet wachten tot het reclamefilmpje voorbij is dan erger je je dood. Toch zijn niet alle reclames even vervelend. Soms zijn ze grappig en zoek je ze misschien uit jezelf op op YouTube, zoals de reclames van ‘Even Apeldoorn Bellen.’ Maar soms zijn reclames gewoon zo mooi, dat je het bijna niet droog houdt en dat ze met recht hartverwarmend zijn te noemen.

Een goed voorbeeld van een dergelijke hartverwarmende reclame kennen we inmiddels allemaal wel. Het is de reclame van P&G, ‘Thank you, mom’. In deze reclame is te zien hoe moeders hun kinderen steunen tijdens het sporten, terwijl ze nog jong zijn. Daarna zie je hoe diezelfde kinderen presteren tijdens de Olympische Spelen waarbij de moeders uiteraard weer trots aanwezig zijn. Met de muziek van Ludovico Einaudi eronder is dit een erg mooi filmpje.

 

Een recenter filmpje binnen dit thema is de reclame van het bedrijf Cardstore. Hierin worden online sollicitaties getoond waarbij de baan wel erg zwaar lijkt te zijn. Fulltime zwaar lichamelijk werk, zonder pauzes en zonder loon. Uiteindelijk blijkt dat dit om een ‘baan’ gaat die miljoenen mensen wereldwijd hebben. Het gaat namelijk over moeders. En alle zware arbeidsvoorwaarden blijken te kloppen.

 

Ten slotte nog een reclame van Dove’s Beauty Campaign. In deze campagne zijn al veel mooie reclames naar voren gekomen waarin vrouwen wordt getoond dat ze mooi zijn, al hebben ze vaak een ander beeld van zichzelf. In deze reclame wordt de beauty patch geïntroduceerd, waardoor vrouwen zich mooier gaan voelen. Het resultaat is prachtig, ik zal niks verklappen, maar het filmpje is zeker het kijken waard!

 

Weet jij zelf nog andere hartverwarmende reclames? Deel ze in de comments!

The following two tabs change content below.

Cindy

Laatste berichten van Cindy (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.