BlogMarkethings.net informeertOverig

(H)eerlijke chocolade: Tony’s Chocolonely

banner_webshop_Jamin_tony

De cacaoketen is niet eerlijk verdeeld, dus de reep ook niet. Confronterende chocolade, zogezegd.’ Bij vele chocolade liefhebbers kan een reep Tony’s chocolade niet ontbreken, of het nu een simpele melkchocolade reep is, of die met zeezout-caramel, smullen is het altijd. Maar het doel van Tony’s gaat verder dan alleen lekkere chocolade produceren. Met hun quote: “crazy about chocolate, serious about people”, zijn ze op weg naar een 100% slaafvrije chocolade.                  

1                                                                                                                                                    Het ultieme doel van Tony’s Chocolonely wordt door vele gezien als bijzonder, vandaar ook dat Chief chocolate officer van Tony’s Chocolonely, Henk Jan Beltman, verkozen is tot Marketeer of the Year 2016. Een ondernemer en marketeer met een missie. Binnen Tony’s is marketing dan ook ontzettend van belang, het wordt niet alleen maar als omhulsel gebruikt, maar een product wordt gemaakt om een statement duidelijk te maken. Doordat je je steeds bewuster wordt van de impact die je op de wereld hebt, staan consumenten open om een premium prijs te betalen voor een product dat naar zeggen slaaf-vrij geproduceerd wordt, aldus Beltman.

Tony’s heeft verschillende marketing acties gelanceerd in de afgelopen periode, waarvan er twee zullen worden besproken:

Als eerste de meest recente, namelijk de 1-april grap die gelanceerd werd afgelopen vrijdag. Zoals afgelopen week al verscheen in de blog van Jannick, proberen bedrijven al decennia lang de media goedgelovige mensen voor de gek te houden met 1 april grappen. Tony deed daar dit jaar vrolijk aan mee met de zogenaamde Tony’s space reep: Melkchocolade met verkruimelde bio-wiet van eigen bodem. Met ongeveer 10.000 likes en meer dan 6000 reacties werd deze grap goed ontvangen op Facebook. Geadviseerd werd om ‘hem niet alleen op te eten, delen is namelijk veel relaxter’, leuke knipoog naar de toenemende acceptatie voor het legaliseren van wiet.

3

Daarnaast willen ze over 3 jaar een heus chocoladepretpark/fabriek bouwen. Met hun missie om de cacao-industrie te veranderen en hun chocoladefans daarbij te betrekken, willen ze mensen in een achtbaan ritje alle facetten van de chocolade-keten letterlijk laten proeven. Om zo meer affectie te wekken voor hun bedrijf en missie, zodat ze in de toekomst daadwerkelijk het verschil kunnen maken in de (chocolade)wereld. Zo’n ritje zie ikzelf eigenlijk wel zitten, hoe leuk zou het zijn om daadwerkelijk te kunnen zien hoe de bijzondere vorm van de reep tot stand komt en kunnen proeven van tonnen vol met heerlijke chocolade in aparte smaken, zoals popcorn discodip of rabarber crunch.

4

Ik heb er alle vertrouwen in dat Tony’s in de komende jaren zijn doel ook daadwerkelijk gaat bereiken en er een 100% slaafvrije chocolade zal worden geproduceerd, over de hele wereld, samen met hun chocoladelovers. En stiekem hoop ik natuurlijk ook dat over drie jaar het pretpark daadwerkelijk gerealiseerd, ik zou er in ieder geval een kijkje gaan nemen!

The following two tabs change content below.

Babette Tielemans

Laatste berichten van Babette Tielemans (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.