BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Heineken viral klassieker: Champions League vs. Klassiek Concert

heineken CL

Champions League; naast het mooiste, beste en spannendste clubvoetbaltoernooi ter wereld ook een goed geoliede marketing machine. Ieder jaar weer komen merken zoals Lays en Playstation weer op de proppen met marketingcampagnes gerelateerd aan de Champions League. Nederlands trots Heineken is ook een van de partners van de Champions League. In een viral campagne uit 2009 maakte Heineken hier op slimme wijze gebruik van en ontwikkelde, naar mijn mening, een van de sterkste viral campagnes ooit.

Ja, maar dan is de wedstrijd…
De woorden ‘’maar dan is de wedstrijd’’ worden regelmatig door mannen (en soms ook vrouwen) uitgesproken wanneer je vrouw, vriendin, baas of moeder voorstelt om iets te gaan doen op een Champions League avond. Het lukt je helaas niet altijd om je er onderuit te lullen. Heineken speelde daar met deze viral campagne erg sterk op in. Kijk en geniet!

De perfecte viral?
Wat maakt deze viral nu zo sterk? Er zijn een aantal aspecten die hiervoor bepalend zijn. Allereerst leef je mee met de mannen in het filmpje, je ziet dat ze eigenlijk niet naar het concert willen, maar er niet onderuit kunnen. Voor veel mannen een herkenbare situatie. Daarnaast heeft het filmpje een erg sterk plot, de overgang van het klassieke concert naar de wedstrijd. Telkens als ik dit filmpje kijk krijg ik kippenvel op het moment dat ik de magische Champions League tune hoor en ik kan je verzekeren dat ik niet de enige ben! Er wordt op een slimme manier gebruik gemaakt van de associatie die mensen met de tune hebben (Yes! We mogen voetbal kijken!).

Heineken: We bring enjoyment to life
Heineken maakt op een goede manier gebruik van de positieve associaties die veel mensen hebben met de Champions League. Nadat de tekst: ‘’Let’s enjoy the match together’’ op het beeld komt, verschijnt het logo van Heineken. Hierdoor leggen mensen (onbewust) een link tussen het merk Heineken en samen met vrienden een voetbalwedstrijd kijken. Hiermee leggen ze de nadruk op een van Heinekens kernwaarden enjoyment. De combinatie van een grappig en meeslepend filmpje en de associaties die consumenten met Heineken leggen zorgen ervoor dat het een van de beste viral campagnes ooit is geworden!

Volgende week mogen we weer, laten we hopen dat het dan niet alleen Heineken is die de Nederlandse eer hoog houdt in de Champions League!

The following two tabs change content below.

Jannick Swartjes

Laatste berichten van Jannick Swartjes (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.