Analytics en DataBlogCommunicatieE-commerceInnovatieOverig

Help! Blauwe vinkjes!

Twee blauwe vinkjes zorgde gisteren voor een enorme discussie. Whatsapp introduceerde een kleine toevoeging die bij veel gebruikers niet in goede aarde viel. Op social media laaide de discussie over de blauwe vinkjes al snel op. Maar wat betekenen de blauwe vinkjes nu eigenlijk? En hoe hebben bedrijven hierop ingespeeld?

De blauwe vinkjes

Wat houden die blauwe vinkjes nu precies in? Zodra je een bericht verstuurt, komt er 1 vinkje te staan, dit betekent dat je bericht verzonden is. Zodra er een tweede vinkje bij komt betekent dit dat je bericht is afgeleverd, al dachten veel mensen dat dit al betekende dat het bericht gelezen was. Voorheen bleef het hier bij maar sinds gisteren worden die twee vinkjes blauw wanneer je berichtje ook daadwerkelijk gelezen is. Waarom iedereen hier zo van ondersteboven is?  “Geen privacy meer” is in drie woorden de beste samenvatting van wat men ervan vindt. Het is nu niet meer mogelijk om te doen alsof je een berichtje niet gelezen hebt, de tijd van smoesjes is voorbij. Helaas voor de mensen die oh zo blij waren dat de optie waarmee andere kunnen zien wanneer je voor het laatst online was uitgeschakeld kon worden. Dag privacy…

Kan het ook uit?

Toch is er ook goed nieuws, bij een volgende update zullen alle 600 miljoen gebruikers de mogelijkheid krijgen om de blauwe vinkjes uit te zetten. Net zoals Whatsapp in een van de vorige updates de optie gaf uit te schakelen dat anderen kunnen zien hoe laat je voor het laatst online was. Dit neemt echter niet weg dat veel gebruikers erg ontevreden zijn over het feit dat deze nieuwe toevoeging zonder aankondiging geïntroduceerd werd en nu nog niet uit te zetten is. Een enorme kritiek golf voor Whatsapp dat na de overname door Facebook ook al onder vuur kwam te liggen. Meer over deze veelbesproken overname vind je hier.

Inhakers

De hele blauwe vinkjes discussie zorgde binnen no-time voor een aantal leuke inhakers. Hieronder een aantal van deze inhakers op een rijtje.

Coolblue blauwe vinkjes Whatsapp

Het was natuurlijk te verwachten dat Coolblue met een originele inhaker zou komen. Erg slim om met een grappige inhaker ook direct alle Unique Selling Points onder de aandacht te brengen.

Wereld Natuur Fonds Blauwe Vinkjes Whatsapp

Het Wereld Natuur Fonds staat niet bekend om leuke inhakers maar kwam al snel met deze originele post.

KLM Blauwe Vinkjes Whatsapp
KLM Blauwe Vinkjes Whatsapp inhaker

Ook KLM kon niet achterblijven en plaatste deze inhaker op Twitter. KLM is wel eens scherper geweest is mijn persoonlijke mening.

Wat denk jij ervan?

Persoonlijk heb ik niet vele problemen met de blauwe vinkjes. Wel vind ik het jammer dat Whatsapp niet heeft gewacht tot de nieuwe update met het introduceren van deze blauwe vinkjes zodat gebruikers direct de kans hadden gehad ze uit te zetten. Dat was toch wel een heel stuk gebruiksvriendelijker geweest.

 

Hoe denk jij hierover? Laat het weten in een comment.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Marly

Laatste berichten van Marly (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.