Blog

Help save Busuu

Busuu is een taal die nog maar door 8 mensen in de wereld wordt gesproken, hiermee is het de meest zeldzame taal van de wereld. Het wordt nog gesproken door een kleine stam in Kameroen. Bovendien heeft Unesco de taal als kritiek bedreigd geclassificeerd.


Om er voor te zorgen dat de taal niet uitsterft heeft een Spaans bedrijf een website gelanceerd waarop mensen busuu kunnen leren spreken, save.busuu.com. De website wordt gepromoot door een vrolijke video waarin de sprekers van de taal het Busuu lied zingen. Mensen kunnen de taal leren door zelf het lied mee te zingen op de website.

Je hoeft echter niet heel ver te zoeken om te zien dat het bedrijf hierachter www.busuu.com is, dit blijkt een bedrijf te zijn wat in 2008 is gelanceerd en online taalcursussen aanbied. Mensen kunnen hier, Engels, Duits, spaans en Frans leren. Het hele redden van het Busuu blijkt vooral als doel te hebben om mensen naar www.busuu.com te krijgen.

Wat vinden jullie hier van? leuk sympatiek idee? of is dit een nare marketing-truc om bekendheid te creëren voor je taalcursus over de rug van een bedreigde afrikaanse stam?

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Door: Rainier van Rietschoten
Via: InforMAAtie.nl

The following two tabs change content below.

InforMAAtie

Een gedachte over “Help save Busuu

  1. Ik vind het beschermen van die taal en de media daaromheen absolute onzin, maar… ik ben een groot fan van ‘ludieke’ marketing trucs om aandacht voor je site/merk/product te genereren. Er zijn in dit geval naar mijn mening vrijwel geen slachtoffers, en het is mooi toepasbaar voor social media en kan echt gehyped worden. Naar mijn mening dus gewoon een sterk stukje marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.