BlogConsumentengedragE-commerce

Hema lanceert eigen smartphone en tablet

Al vaker heeft Hema ons laten verbazen, zoals toen bekend werd dat zij verzekeringen ging aanbieden. Ook dit keer is het Hema weer gelukt. Gister lanceerden ze, als eerste Nederlandse retailer, haar eigen smartphone en tablet op de markt. Ja juist, je kunt vanaf nu bellen met een mobiele telefoon van het merk ‘HEMA’. (Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam)

Eerder bood Hema al smartphones aan van het merk Whoop, maar deze worden vervangen door telefoons van het eigen label. Je hebt al een Hema smartphone voor 100 euro en een Hema tablet vanaf 125 euro. Hiermee wil Hema deze populaire producten voor iedereen toegankelijk maken. Het voordeel van Hema is dat zij veel eigen kanalen beschikbaar heeft. Niet alleen via de winkels, maar ook via het internet (inclusief webshop) en via folderacties en sociale media kanalen zullen deze toestellen goed gepromoot worden.

10346007_749555561761119_6316966018140175644_n

Smartphones en tablets

Van zowel de Hema smartphone als de tablets zullen twee modellen op de markt komen. Bij de smartphones heb je de keuze uit een klein model van 4,5 inch en een iets groter model met een 5 inch display. Ook wel de H3 en H5 genoemd. De toestellen, welke geproduceerd zijn in China, beschikken over de aanwezigheid van Android KITKAT. Alles wat je wenst te doen en wat je verwacht van een moderne smartphone, kun je hierdoor op de telefoon doen. Daarnaast beschikt het kleine toestel over een 5 megapixel camera en voor de selfie- liefhebbers heeft Hema ook een 2 megapixel front camera toegevoegd. Het grotere model heeft niet alleen een groter scherm, maar beschikt ook over een betere camera (8 megapixel).

Hema-tablet-1024x576

Bij de tablets kun je kiezen uit een 8 of een 10 inch display (H8 en H10). Ook deze beschikken over Android KITKAT en een ingebouwde camera met autofocus en LED flits. Een ander opvallend punt: de tablets zijn ook geschikt om mee te bellen. Hema heeft haar eigen applicaties al geïnstalleerd op de toestellen, waaronder de HEMA app met productaanbod, HEMA mobiel en HEMA fotoservice. Andere applicaties die er als standaard opgezet zijn, zijn 9292 OV en Whatsapp.

hema-882x571

Beide producten worden in het zwart en het wit verkocht. Mocht er iets aan het toestel mis zijn, Hema biedt twee jaar garantie maar ook een eigen reparatieservice aan.

Iets voor jou?

Geïnteresseerd in een Hema tablet of smartphone? Vanaf gister is de verkoop begonnen op de website en vanaf 8 december zijn de producten ook te koop in alle Nederlandse vestigingen van de HEMA.

Hema, van alle markten thuis.

Persoonlijk vind ik het een slimme zet van Hema. Via deze manier bereik je een nieuwe doelgroep, welke minder geld te besteden heeft of minder geeft om dure telefoons, maar toch graag een smartphone wil hebben. Daarnaast vind ik de telefoons een erg mooie uitstraling hebben. Een echt hebbedingetje. Wat vind jij ervan? Zou je hem zelf willen hebben?

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

3 gedachten over “Hema lanceert eigen smartphone en tablet

  1. Het zijn mooie prijzen, lijkt me ideaal als instap-model voor consumenten. Zelf ben ik nogal sceptisch, de kwaliteit van Hema producten vind ik de laatste jaren teleurstellend.

  2. Het aanbod wordt wel erg breed nu, straks gaan ze ook nog auto’s verkopen!? Daarnaast is het de vraag of de consument hier wel op zit te wachten. De associatie Hema met tablets en smartphones wordt op dit moment nog niet gelinkt. Er dient hier een goede strategie achter te zitten, mocht het een kans van slagen hebben. Back in the old days zei men altijd: Schoenmaker blijf bij je leest….

  3. HEMA gaat nu een zeer ruim assortiment gaan aanbieden. Hopelijk blijven ze ook de focus behouden en werken ze nog steeds om hun klanten gelukkig te houden! Ziet er alvast goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.