BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net inspireert

Het gaat niet om de ingrediënten, maar om wat je ermee doet!

Inhousdag Nationale Marketing Strijd 2011: Océ-Nederland

Door: Janneke Vissers

Een kijkje in de keuken bij Océ in ’s-Hertogenbosch stond maandag 31 januari op het menu. Na een helse tocht kon ik nog net voor het welkomstwoord van Olaf Ouwerkerk een kop koffie pakken en een lekker koekje naar binnen werken.

Als de e-mail van tevoren al voorspelde, stond de inhousedag in het teken van koken/bakken, patisserie om precies te zijn. Robèrt van Beckhoven, een van de twee meester patissiers die ons land rijk is, introduceerde de informele activiteit van de dag: een patisserie workshop! Na een enthousiaste en passievolle introductie van de werkzaamheden van de meester banketbakker, gingen we naar de patio van Océ om zelf de kunst van het banketbakken te ervaren. Hier werd het thema van de dag duidelijk, het gaat niet om de ingrediënten, maar om wat je ermee doet. Een wijze les die zeker van pas zou komen tijdens het oplossen van de case later die middag. Robèrt liet ons de meest uiteenlopende ingrediënten zien waarmee hij zijn meesterlijke creaties op tafel tovert. Zo kwamen de meelwormen op tafel, gedroogde sprinkhanen, maar ook cake, muisjes, en chocolade mocht niet ontbreken. Voor we mochten beginnen, liet Robèrt ons de lekkere koekjes zien waar ik die ochtend nog zo van genoten had. Bij de vraag wat er precies in de koekjes zat, was niet chocolade of krentjes, maar meelwormen het goede antwoord. Mocht dat ons niet op goede ideeën brengen dan konden de liefhebbers nog chocolade snuiven om de creativiteit goed los te maken.

Teamspirit en de case

De eerste ontmoeting met je team is altijd wat onwennig, want wat zijn die Rotterdammers toch arrogant, en die Groningers stug, maar na het samen kliederen met de chocolade saus en meelwormen, voelde je je toch wat meer betrokken en kwam de teamspirit naar boven. Na een heerlijke lunch, gingen we dan eindelijk aan de slag, de case van Océ moest gekraakt worden om de overwinning van de voorronde van de Nationale Marketing Strijd binnen te slepen. Door alle suiker van de ochtend werkte onze hersenen als nooit tevoren en hadden we het beste idee van de dag. Maar of de Océ-medewerkers het hier mee eens waren zal blijken op de eerste dag van de NMS.

We sloten de dag af met een inspirerend woord van de vice-president van Océ-Nederland die ons opriep om in opstand te komen tegen de regering, wegens aanstaande plannen en ons adviseerde dat je beter om vergiffenis dan toestemming kan vragen. Na deze verrassende toespraak stond een welverdiend biertje op ons te wachtend en konden we met oud-bekenden van de MA spreken over hoe het is om bij Océ te werken.

Een goede tweede indruk

Ik moet toegeven dat mijn beeld van Océ nogal stoffig, beetje saai en zeker niet spannend of sexy was. Maar na een dag op de werkvloer te hebben rondgelopen moet ik dit beeld bijstellen. Océ blijkt niet alleen een groot innovatief en dynamisch bedrijf te zijn. Ze hebben al een paar jaar op rij de beste sales traineeship van Nederland en mogen zich dit jaar ook nog eens de beste werkgever van Nederland noemen. Kortom, ingrediënten genoeg voor een potentiële werkgever.

The following two tabs change content below.

Gastschrijver

Een gedachte over “Het gaat niet om de ingrediënten, maar om wat je ermee doet!

  1. Ik had al gehoord dat Océ speciale inhousedagen organiseerd en deze keer was zo te lezen geen uitzondering. Erg leuk idee zo’n workshop en ook op een leuke manier gerelateerd aan het thema van de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.