BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Het merk Usain Bolt

Eigenlijk draaien de Olympische Spelen slechts om één onderdeel; hét koningsnummer, de 100 meter sprint. En eigenlijk draait dat onderdeel dan weer slechts om één man; Usain Bolt. De Jamaicaan is de gedoodverfde favoriet en een van de grote vedettes van deze zomerspelen. Zouden bedrijven hem daardoor als endorser willen? Ja, dat willen ze. Een greep uit de sponsordeals van Usain Bolt:

Puma
Puma heeft al sinds Usains 16e levensjaar een deal met hem dat tenminste tot 2013 doorloopt. Volgens websites als CelebrityNetWorth en  TheRichest zou de atleet daar jaarlijks zo’n $9 miljoen aan overhouden. In ruil daarvoor treed hij op in spotjes als deze:

Visa
Creditcard-merk Visa heeft er ook wat centjes voor over om het gezicht van Usain aan zich te binden. Naar verluid zo’n $1-$2 miljoen per jaar. Visa is tevens officieel sponsor van de Spelen, en kwam naast onderstaand filmpje met hoofdrolspeler Bolt met deze prachtige serie aan korte commercials.

Gatorade
Die snelle tijden van Bolt zouden natuurlijk wel eens kunnen komen door wat hij drinkt. Tenminste, dat zou voor Gatorade wel leuk zijn als we dat denken. Zij betalen de man ook een paar miljoen per jaar, maar interessant is ook dat er in de deal een bonus is opgenomen voor elke keer dat Usain tijdens het drinken van Gatorade gefotografeerd wordt. En ook hier, een filmpie:

Virgin Mobile
Snelle atleet, snel internet. Kan niet missen, dachten ze bij Virgin.

Digicel
Digicel is ook actief in mobiel internet, en had net als Puma al een deal met Bolt voordat hij echt aan de top kwam. Usain blijkt loyaal en vervult ook deze zomer weer wat promotionele activiteiten, waar onderstaan spotje het bewijs van is.

Meneer Bolt is dus niet vies van een sponsordealtje, en heeft na zijn echte doorbraak in Peking in 2008 nogal wat contracten afgesloten.

Komende zondag staat ie aan de start van de finale 100 meter sprint. Welke tijd hij daar gaat lopen hebben de econometristen van de Tilburg University vast uitgezocht.

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.