Blog

Het succes van Whitepapers bekeken!

Tegenwoordig ziet men het steeds meer: Bedrijven kiezen voor het maken en verspreiden van whitepapers om hun status als ‘autoriteit’ kracht bij te zetten. In dit blog worden enkele initiatieven besproken en wordt er bekeken op welke manier deze initiatieven bijdragen aan het bereiken van de ondernemingsdoelstellingen van de bedrijven in kwestie.

Whitepapers: Wat zijn het?

Allereerst natuurlijk iets over wat er verstaan wordt onder een whitepaper. Binnen dit blog wordt de whitepaper gezien als een marketing- en/of salestool van een onderneming. Het bevat informatie waarmee een consument een bepaald probleem kan oplossen. Ze helpen individuen dus bij het nemen van besluiten. Meestal wordt er een tegenprestatie voor het downloaden van het whitepaper verlangd. Hierbij kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan het verstrekken van persoonsgegevens (e-mailadres en naam) of aan het aanbevelen van een whitepaper via social media.

Esther Goos Whitepaper

Esther Goos biedt via haar website Esthergoos.com informatie over personal branding en social mediagebruik. Regelmatig is ze actief op bepaalde evenementen, bijvoorbeeld als gastspreker op de SMC013. Het is dan ook mogelijk om haar te boeken via haar website. Tevens biedt ze bezoekers van de website de mogelijkheid om een whitepaper over personal branding te downloaden, met als tegenpresentatie dat je lid wordt van haar nieuwsbrief. Op deze manier verzamelt ze nuttige informatie van potentële klanten en realiseert ze een goede online reputatie.

Bedrijfsuitjes Meermeetings Whitepaper

Meermeetings.com is een portal waarop arrangementen voor bedrijfsuitjes op en aan het water te vinden zijn. Bij het openen van de website wordt het direct duidelijk dat men heeft gekozen voor het gebruik van een whitepaper. Het onderwerp van deze whitepaper is uiteraard gerelateerd aan het onderwerp van de website; namelijk “Praktische tips voor een succesvol bedrijfsuitje”. Het whitepaper is te downloaden via ‘betaal met een tweet’. Middels deze plugin van Betaal Sociaal is het mogelijk om gebruikers een whitepaper te laten downloaden in ruil voor het plaatsen van een tweet. In dit geval gaat het om een tweet met de tekst: “Download ook het GRATIS e-book: Praktische tips voor een succesvol bedrijfsuitje van Meermeetings!”

Social Media Monitor

Het bedrijf Social Embassy ontwikkelt jaarlijks een Social Media Monitor. Het bevat de resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar de inzet van social media door de top 100 merken in Nederland. Het rapport is via de website middels Slideshare te bekijken en aan te bevelen op social media, waaronder op Twitter, Facebook, LinkedIn en Google +. Inmiddels hebben ongeveer 450 mensen het rapport aanbevolen, wat gevolgen heeft voor de online reputatie van Social Embassy zowel in de ogen van de klant als in de ogen van de social media platforms en de zoekmachines. Het is mede daardoor aannemelijk dat consumenten en medewerkers van bedrijven die naar informatie over social mediagebruik op zoek zijn op de website terechtkomen. Mogelijk levert het plaatsen van het rapport klanten op voor Social Embassy.

Geef jouw mening!

Wat vind jij van het gebruikt van whitepapers? Download jij weleens een whitepaper? Zou jij het anders aanpakken dan de bovenstaande bedrijven/personen het hebben aangepakt? Laat het weten bij de reacties op deel het blog middels de onderstaande social media buttons.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Het succes van Whitepapers bekeken!

  1. Had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Wie is trouwens die zogenaamde BN’er bij ester goos? 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.