BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Het succesverhaal van Old Spice

Old Spice iedereen kent het wel tenzij je onder een steen hebt geleefd. Het mannen verzorgingsmerk met die geweldige reclames. In 2010 zat het merk Old Spice helemaal in het slop en kon het wel een boost gebruiken. De campagne met de naam “the man your man could smell like” werd in het leven geroepen en de rest spreekt voor zich. Voor degene die deze commercial niet kennen of even een geheugensteuntje willen, bekijk dan de volgende video.

Vanaf de eerste video gaat het aantal views het door het dak. De video’s werden veel bekeken, deel 1 ruim 15.000.000 keer, deel 2 bijna 11.000.000 keer en deel 3 ruim 2.000.000 keer. Wat het totaal aantal views op 28.000.000 keer brengt! De video ging compleet viral en werd een regelrechte hit. Nou lijkt dit al een vol treffer, maar omdat er zoveel reacties waren heeft het marketingteam achter Old Spice bedacht om met korte video’s persoonlijk te gaan reageren op de vragen van klanten. Vervolgens werden er meer dan 150 korte video’s opgenomen met daarin een persoonlijke reactie of antwoord op de vragen van klanten. Old Spice wist met de viral, waarin real time online video werd gepubliceerd op youtube als antwoord op publieksvragen, meer dan 5,9 miljoen views te trekken binnen 24 uur. Er is niet veel meer voor nodig dan een geurtje en een man in een handdoek om een wereldwijde viral neer te zetten. Het merk Old Spice heeft met deze campagne dus veel brand awareness gerealiseerd, maar dan hamvraag luidt uiteraard: Heeft deze campagne ook tot meer sales geleidt? Tot voor kort wist niemand hoe succesvol deze campagne uiteindelijk was, tot laatst de volgende video verscheen.

De resultaten vindt je door er op te klikken..

Old Spice blijkt dus een succesvol merk dat goed weet hoe het video’s via online kanalen in moet zetten ter revitalisering van het merk. Ondertussen gaat Old Spice gewoon door op de succesvolle manier met het lanceren van nieuwe video’s. Laatst heeft Old Spice een nieuwe campagne opgezet voor hun scheerproducten. Natuurlijk gaat ook deze campagne weer op dezelfde manier als dat je van Old Spice gewend bent. Voor de liefhebbers heb ik de nieuwe video onderaan dit blog erbij gedaan.

 

The following two tabs change content below.

Mark Hol

Laatste berichten van Mark Hol (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.