BlogCommunicatieConsumentengedragE-commerce

Het werkelijke succes van Snapchat marketing

Snapchat heeft dit jaar vaak voor headlines gezorgd. Het in 2011 opgerichte bedrijf is dit jaar sterk gegroeid, onder andere op marketing gebied. In deze blog zal ik ingaan op deze marketing-strategie, die sinds begin 2014 steeds vaker wordt geimplementeerd.

Aan het begin van dit jaar schreef Max een blog over de verwachte trends van 2014. Hierbij noemde hij het begrip ‘snapchat marketing’. Nu we bijna aan het einde van het jaar zijn aangekomen, gaan we kijken naar het werkelijke succes van deze strategie.

In mei voerde Snapchat, dat populair is geworden door zijn foto’s die korte tijd na het openen automatisch weer verdwijnen, een grote update door. Hierdoor werd het mogelijk om via tekst en video the chatten met vrienden. Ook die chatgeschiedenis wordt daarna direct verwijderd. In diezelfde maand stuurden gebruikers elkaar 700 miljoen foto’s en video’s per dag, tegenover 60 miljoen in februari 2013.

Doordat Snapchat voortdurend verandert en groeit, krijgen steeds meer merken interesse om hun klanten via deze app te bereiken. Dit gebeurt door middel van het plaatsen van korte filmpjes en foto’s, die de gebruikers bereiken via het toevoegen van het account van het bedrijf.

Het eerste bedrijf dat hiermee marketing potentie zag, was 16 Handles, een frozen yoghurt bedrijf uit New York. Ze stuurden hun klanten een snapchat met daarin een bepaald aantal procent korting. De klant had echter maar 10 seconden om deze kortingscode te laten scannen. Ook Taco Bell was een early adopter van deze strategie, zoals te zien is in onderstaande foto:

tacobell

Een ander voorbeeld is Grubhub.com, die nieuwe stagiares zocht via Snapchat. Hierbij werden de potentiële kandidaten bereikt via de verhaal-optie van Snapchat:

2

Ook wordt Snapchat gebruikt om aandacht te vragen voor zaken die wat gevoeliger liggen, zoals deze campagne van The World Wildlife Fund:

 

Op deze manier is Snapchat niet meer een app voor jongeren voor het sturen van onzinnige foto’s maar een creatieve manier van bedrijven om hun publiek te bereiken.
Wat vind jij van deze strategie? Heb je zelf al eens een reclame van een bedrijf bekeken op je Snapchat-account? Laat het weten in de reacties!

The following two tabs change content below.

Malou Thijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.