BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Hiep hiep hoera, Big Mac 40 jaar!

En dat viert McDonald’s groots! Had ik graag gezien… maar niets blijkt minder waar (klik op afbeelding voor commercial):

Dé oogappel, dé cashcow, hét product waar McDonald’s om bekendstaat bestaat 40 jaar in Nederland en wat doen we? Géén korting, géén incentive, géén crowdsourcing campagne.. Er zijn werkelijk honderden leuke manieren te bedenken om het 40-jarig jubileum van deze calorieënbom te vieren, maar McDonald’s biedt haar klant een Sundae ijsje voor 40 eurocent!

Afgezien van de symbolische prijs is er totaal geen link te ontdekken met de verjaardag van de Big Mac en erger nog: McDonald’s vraagt haar klant om er zelfs nog een product bij te kopen. Wordt er nu over de rug van de Big Mac getracht cross-selling te realiseren? Een beetje meer respect voor deze klassieker was op zijn plaats geweest. Een knap staaltje de-marketing als je het mij vraagt. Wat jullie?

The following two tabs change content below.

5 gedachten over “Hiep hiep hoera, Big Mac 40 jaar!

  1. Als je het zo stelt is het inderdaad een vreemde actie. Ik weet zo al 40 betere acties te bedenken om het heugelijke feit te vieren!

  2. Ik vind het geen vreemde actie, maar juist een slimme actie. Je laat mensen meer producten kopen, waardoor het uiteindelijk meer financieel gewin zal opleveren.

  3. Over dat ‘mensen meer producten te laten kopen’ ben ik juist niet te spreken. Het komt, denk ik, veel beter over als je een dergelijk jubileum oprecht viert en je klant direct voordeel geeft. Dan voelt men zich gewaardeerd en neemt de sympathie voor het merk McDonald’s toe. Ikzelf vind ze nu zeikerig overkomen. Daarbij zal het extra financiële gewin toch minimaal zijn als je een ijsje voor een dergelijk lage prijs aanbiedt? (Ik weet niet hoe duur die normaal zijn…)

  4. Ik ben het eens met Dion. Bovendien vind ik kijken naar financieel gewin niet het beste uitgangspunt voor een marketingactie. Al helemaal niet om het 40-jarig bestaan van een product te vieren. Iets wat McDonald’s natuurlijk voornamelijk te danken heeft aan haar klanten. Nu wordt er een extra ‘bijdrage’ gevraagd om de consument te bedanken. Behalve natuurlijk als er gebleken is dat een Big Mac bijna altijd gekocht wordt met een Sundae en deze nu veel goedkoper is dan normaal (ik weet ook niet hoe duur zo’n Sundae normaal is, maar vast geen 40 cent ;-)). Al met al toch nog steeds twijfelachtig zou ik zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.