BlogCommunicatieConsumentengedrag

De perfecte high five wordt beloond

Van New York tot Amsterdam

KLM, wie kent dit niet?! De op twee na grootste werkgever van Nederland en wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij staat bekend om opmerkelijke en gave marketing campagnes. En dan hebben wij het niet alleen over de acties, reacties en dergelijke omtrent het sociale media beleid van KLM, waar je in deze blog van afgelopen woensdag meer over kunt lezen. Nee in dit blog gaat het over de promotie van de Werelddeal Weken, waarbij de hele wereld in de aanbieding is.

Ook dit keer flikt KLM het weer. Met hun nieuwe marketingcampagne promoten ze de Werelddeal Weken. Hoe dan? Nou, door mensen blij te maken met gratis vliegtickets van Amsterdam naar New York en andersom. Het enige wat men hiervoor moest doen: Een perfecte High five geven aan een persoon ruim 5.815 kilometer van je vandaan.

BwJga9vIAAA-owO

KLM plaatste vorige week in Amsterdam en New York een interactieve installatie, waardoor men door een live videoverbinding met elkaar in contact stond.  Eén dag lang werden er honderden New Yorkers met Amsterdammers verbonden door het delen van een high five. Door dit op precies het juiste moment  te doen, kon men kans maken op een vliegticket naar de stad aan de andere kant van de oceaan. Hoe dit verliep, zie je in het onderstaande filmpje.

De bedenkers en uitvoerders

Deze geweldige reclamecampagne is bedacht door Dimitri Gubregtse en Michael Kouwenhoven, medewerkers van het reclamebureau Eigen Fabrikaat welke is gevestigd in Amstelveen (zelfstandig bureau binnen de DDB Groep.)

De kracht van de high five zit hem in het spontane karakter van dit wereldwijde gebaar. Maar al snel merkten we dat je de perfecte high five niet zomaar maakt. En wanneer de high five wél perfect wordt uitgevoerd, merk je dat meteen! Die gedeelde emotie was een perfecte basis voor een grensoverschrijdende game.’ Aldus Dimitri en Michael.

Bij het ontwerpen van deze campagne kwamen veel uitdagingen kijken. Twee drukke locaties aan weerszijden van de oceaan die verbonden moesten worden op hetzelfde tijdstip. Minivegas maakte het waar door de juiste technische uitvoering goed uit te voeren waardoor mensen op beide locaties zich verbonden voelden.

Bastiaan Hoogendoorn, VP Marketing bij KLM Nederland zegt over deze actie: ‘Het Live High Five concept evenals de media-inzet passen goed bij het imago van KLM op het gebied van innovatie en nieuwe media. Door middel van deze online film bereiken we een andere doelgroep dan we met een tv-commercial bereiken. Daarnaast sluit het concept een-op-een aan bij het centrale symbool van de Werelddeal Weken: de High Five. Tot slot past het perfect bij de KLM merkgedachte: Een reis vol inspiratie’

BwITZkxIUAAuh4S

Tijdens deze Werelddeal weken kun je voor een prikkie een vliegticket boeken welke je naar (bijna) elke bestemming over de hele wereld brengt. Ook zo een ticket kopen? Wees er snel bij. De actie is begonnen op 27 augustus en eindigt op 15 september via www.werelddealweken.com

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

Een gedachte over “De perfecte high five wordt beloond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.