BlogCommunicatieConsumentengedragE-commerce

Hoe je als bedrijf social media niet in moet zetten

Online is veel te vinden over hoe je social media op een goede en effectieve manier inzet. Veel bedrijven maken dan ook dankbaar gebruik van social media om bijvoorbeeld meer interactie te krijgen met de klant of awareness rondom een merk te creëren. Toch gaat het nog wel eens mis zoals we afgelopen week zagen bij KLM. Een tweet over de uitschakeling van Mexico op het WK werd na drie kwartier verwijderd omdat er teveel ophef over was ontstaan. Gedane zaken nemen geen keer, maar we kunnen er wel van leren. Daarom in deze blog meer informatie over hoe je social media als bedrijf niet in moet zetten.

Geen politiek, seks, religie

Wanneer je uitgenodigd wordt voor een beschaafd diner of een feestje waar je niet iedereen even goed kent, dan zijn er een aantal gespreksonderwerpen die je beter kunt mijden; politiek, seks en religie. Dit zijn gevoelige onderwerpen waarover mensen zeer uiteenlopende meningen kunnen hebben en daarom niet geschikt zijn voor dergelijke gelegenheden. Dat je politiek, seks en religie beter kunt vermijden geldt ook voor bedrijven die actief zijn op social media. Een bedrijf moet zich niet associëren met een bepaalde religie of politieke stroming. (Potentiële) klanten die zich daarin niet kunnen vinden zullen het idee krijgen dat waar het bedrijf voor staat niet bij ze past en zich van het bedrijf afkeren. Daarnaast voegt het vaak niet veel toe om je als bedrijf openlijk met politieke of religieuze zaken bezig te houden. Mocht een politieke discussie wel direct het bedrijf aangaan, dan mag een bedrijf hier best op inspringen. Zoals de bierbrouwers bijvoorbeeld deden door achterop bierviltjes ‘stop bierbelasting’ te plaatsen. Dit was een actie tegen de accijnsverhoging op bier. Doordat dit niet direct aan een politieke stroming of partij was gekoppeld en de plannen ook van invloed waren op de portemonnee van de consument is dit geen verkeerde keuze. Al kun je jezelf als consument afvragen of de bierbrouwers dit niet beter via een politieke lobby kunnen regelen in plaats van het op bierviltjes te drukken.

Geen Voetbal

Naast politiek, seks en religie is er sinds vorige week een nieuw onderwerp bijgekomen waar je jezelf als bedrijf maar beter niet mee bezig kunt houden op social media, namelijk het WK-voetbal. Nadat het Nederlands Elftal Mexico had uitgeschakeld op het WK-voetbal plaatste vliegtuigmaatschappij KLM onderstaande tweet.

KLM Social Media Fail

KLM dacht een geweldige inhaaktweet geplaatst te hebben maar viel in Mexico totaal verkeerd. Binnen de kortste tijd kreeg KLM duizenden verontwaardigde reacties over zich heen. Zelfs een succesvolle Mexicaanse acteur plaatste een boze reactie op Twitter over de tweet. KLM wist niet hoe snel ze de tweet moest verwijderen. Dit voorbeeld illustreert dat je als internationaal bedrijf beter geen tweets kunt plaatsen die te maken hebben met een strijd tussen verschillende landen zoals het WK-voetbal. Maar ook tijdens een Champions League of ander sporttoernooi is een partij kiezen niet slim zijn. Dit om dezelfde reden dat politiek, religie en seks geen goede onderwerpen zijn om je als bedrijf mee bezig te houden. Mensen met een andere mening of voorkeur kunnen zich dan niet meer met een merk associëren.

Zelf ben ik van mening dat wanneer een Nederlands bedrijf dat zich alleen richt op de Nederlandse markt, laten we Unox als voorbeeld nemen, het bericht geplaatst had dit geen probleem zou zijn. Het is algemeen bekend dat Unox Nederlands is en ook de mensen die Unox volgen zullen voor een groot deel Nederlands zijn. Dan is het logisch dat een bedrijf voor het Nederlands elftal is en kan men hier een grap over maken. KLM echter is een internationaal bedrijf en er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die niet eens weten dat KLM Nederlands is. Dan vind ik persoonlijk dat je jezelf beter verre van dit soort onderwerpen kunt houden zodat klanten uit andere landen niet voor het hoofd gestoten worden.

Wat vind jij? Had KLM de tweet beter niet kunnen plaatsen of moet zo’n grapje kunnen? Laat een reactie achter met jou mening!

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Marly

Laatste berichten van Marly (toon alles)

3 gedachten over “Hoe je als bedrijf social media niet in moet zetten

  1. Leuk stuk Marly. Is het ook daadwerkelijk Bierblasting of bierbelasting?

    Verder leuk stuk.

  2. Leuk stuk, Marly. Ik ben alleen van mening dat de ‘fail’ bij KLM vooral zit in de negatieve lading van het bericht. Er zijn namelijk ook veel goede positieve inhakers op het WK voetbal geweest, bijvoorbeeld de vele inhakers omtrent de eerste goal van V Persie tegen Spanje. Een positieve tweet van KLM aangaande de prestatie van het Nederlands Elftal was dan ook een betere keuze geweest dan de uitschakeling van Mexico te benadrukken. Ik zou dus niet zeggen; ‘Geen Voetbal’, maar eerder ‘Niet negatief over voetbal’, zeker niet bij interlands omdat je dan gelijk een hele natie tegen het verkeerde been stoot.

  3. Dankjewel Daan en de typo wordt direct aangepast! Foutje…

    Ik ben het wel met je eens Bas, wanneer het een positief gestemd bericht was geweest doe je niemand ”pijn” en was er niets aan de hand geweest. Had het alleen goed uitgepakt voor de Nederlandse consumenten, die dit zeker positief ontvangen hadden. Toch blijf ik erbij dat je jezelf als Internationaal bedrijf niet teveel bezig moet houden met dit soort dingen, al kan een echt goede inhaker natuurlijk altijd. Met mate dan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.