BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net inspireert

Hoe vind je een marketing stage?

image-2016-02-15 (1)

Beste allemaal, ik ben Joëlle en mij is gevraagd om een stukje te schrijven over mijn stage en hoe Asset-Marketing mij hierbij geholpen heeft. Nu ben ik niet de beste schrijver, maar ik wil mijn ervaringen natuurlijk graag met jullie delen! Het is namelijk heel waardevol voor mij geweest om een stage te lopen!

Tijdens mijn master Marketing Management ben ik actief geworden bij Asset-Marketing. Ik had besloten om bij de Commercial Night commissie gegaan. Naast dat het leuk is om actief te worden en naar een evenement toe te werken met je commissie, hoorde ik zo ook meer over de evenementen van Asset-Marketing. Doordat ik tijdens deze evenementen tijd doorbracht met andere studenten en recruiters hoorde ik meer over het belang van een stage. Het is niet meer altijd genoeg om alleen je studie te volgen; een commissie, bestuur of stage is ook erg nuttig en belangrijk voor je cv. Via de career portal van Asset-Marketing vond ik mijn stage bij Henkel, een grote speler in de FMCG.

Het is niet meer altijd genoeg om alleen je studie te volgen; een commissie, bestuur of stage is ook erg nuttig en belangrijk voor je cv.

Stage lopen bij Henkel

Bij Henkel liep ik een customer marketing op de afdeling beauty care. Ik was verantwoordelijk voor haircare, kleur en skin. Later werd ik verantwoordelijk voor Syoss overkoepelend. Als stagiaire was ik verantwoordelijk voor alle POS-materialen en advertenties, deed ik veel ad hoc analyses en ondersteunde ik mijn managers waar nodig. Bepaalde taken moesten wekelijks of maandelijks gebeuren maar daarnaast waren er altijd nog andere leuke opdrachten. De stage was erg divers en je kreeg de ruimte om zelf aan te geven wanneer de werkdruk te hoog of te laag was. Je was echt deel van het team. Ik had er zelf voor gekozen om een full time meewerkstage te lopen, maar soms is het ook mogelijk om een afstudeerstage te doen.

Waarom stage lopen?

Mijn ervaring is dat een stage erg nuttig is om verschillende redenen. Wanneer je stage hebt gelopen heb je al ervaring in een bepaalde branche en zo heb je toch een stapje voor bij het solliciteren. Bij sommige vacatures nemen ze je niet eens in overweging als je geen stage hebt gelopen. Daarnaast is het voor jezelf fijn dat je een goed beeld krijgt van een bedrijf en de werkzaamheden, zodat je weet of de branche en de functie bij je passen. Dit maakt het met solliciteren een stuk makkelijker om te verwoorden waarom jij de juiste kandidaat bent voor een functie. Ook is het zo dat je via een stage al een goede indruk kan achterlaten bij een bedrijf. Als ze dan een vacature krijgen zullen ze eerder aan jou denken en heb je een stapje voor bij het solliciteren. Ik heb tijdens mijn stage erg veel geleerd over de FMCG, Henkel specifiek en ook over mezelf.

Ben je dus op zoek naar ervaring en wil je erachter komen wat de juiste richting voor jou is, dan raad ik je aan om ook even op de Asset-Marketing Career Portal te kijken voor een leuke stage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.