Blog

Hollister Co.

Hi guys, welcome to the pier. De welbekende zin voor mensen die ooit een Hollister winkel naar binnen zijn geweest. Zodra je deze winkel binnenloopt, stap je een andere wereld in. Namelijk de wereld van size zero, virtuele golven, palmbomen en jurkjes.

winkel

Hollister is een Amerikaans -Californië- lifestyle merk door Abercrombie&Fitch Co. De doelgroep van Hollister is consumenten tussen 14 en 18 jaar omdat de prijs zo’n 20% lager ligt dan bij het moedermerk. Meer dan tien jaar later is het uitgegroeid tot één van de meest geprefereerde merken voor de jeugd. Ook heeft het merk ondertussen al 578 verkooppunten over de hele wereld weten te bemachtigen.

De Hollister winkels onderscheiden zich ten opzichte van andere winkels aan de hand van een aantal kenmerken. Het eerste kenmerk is het gedimde licht (het komt dus wel eens voor dat je zwarte trui buiten toch donkerblauw blijkt te zijn…). Het tweede kenmerk is de harde (80-85 decibel) maandelijkse afspeellijst, die voornamelijk bestaat uit surfer geïnspireerde tunes die het strandgevoel versterken. Het derde kenmerk is de geur die in de winkel hangt – de SoCal parfum. De winkel en de kleren worden constant besprenkeld met deze eigen Hollister parfum. Sinds kort zijn er zelfs gecomputeriseerde systemen geïnstalleerd in het plafond die parfum vrijlaten op bepaalde intervallen. Je ruikt de winkel dus meestal al vanaf een afstandje, wat overigens fijn of niet fijn kan zijn. Het vierde kenmerk is een centrale kamer in de winkel die doorgaat als woonkamer, waar de kassa’s zijn geplaatst, de parfum en enkele leren fauteuils. Het vijfde en tevens laatste kenmerk betreft het interieur van de winkel, dat bestaat uit surfplanken, palmbomen en behang met patronen.

So cal look

Naast deze kenmerken probeert Hollister een bepaalde mate van gewildheid uit te stralen. Er zijn namelijk slechts twee paskamers bij de Bettys (vrouwen) en bij de Dudes. Hierdoor staat er altijd een lange rij bij de paskamers. Verder hangen er ook enkele artikelen in de winkel die nog niet in de verkoop zijn. Dit zorgt ervoor dat klanten terug zullen komen als ze dit artikel graag willen hebben.

Hollister bag

Hollister maakt gebruik van ‘walking self-marketing’. Het dragen van Hollister kleren resulteert namelijk in directe reclame. Op de meeste kleren is de naam, de initialen of het logo van de vliegende zeemeeuw groot afgedrukt. Tevens trekken de papieren tassen waar je aankoop in wordt gedaan heel wat aandacht, zie de foto hiernaast.

Kortom is de winkel een hele beleving en zeker de moeite waard om eens naar binnen te gaan!

Wil je meer lezen over het aanbieden van winkelen als ervaring? Ga dan naar http://www.markethings.net/retail-marketing-hoe-bied-je-weerstand-aan-webshops/

The following two tabs change content below.

Dionne

Laatste berichten van Dionne (toon alles)

Een gedachte over “Hollister Co.

  1. Leuk blog Dionne. Ik had eerst nog nooit gehoord van Hollister, maar ik kom het nu ineens overal tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.