Blog

How to deal with bad publicity?

Nog geen dag na de release van het nummer had de facebookpagina ‘Sorry voor het Koningslied’ al meer dan 34.000 likes. Een golf van kritiek en afkeur heeft er zelfs voor gezorgd dat de componist John Ewbank het nummer terugtrok. Social Media is natuurlijk het ideale platform waarop negatieve publiciteit  zich razendsnel kan verspreiden. Maar hoe kan je hier als merk nu het beste mee omgaan?

koningsliedNaast John Ewbank kreeg recentelijk ook Ikea te kampen met negatieve publiciteit. Zo kwam het Zweedse bedrijf negatief in het nieuws toen bekend werd dat er paardenvlees in de befaamde gehaktballetjes zaten. In het geval van John Ewbank is het natuurlijk de vraag of het gaat om negatieve publiciteit of gewoon simpel ‘bashen’. In beide gevallen kan het bedrijf echter imagoschade oplopen en is het belangrijk om snel en adequaat te reageren. Om de schade beperkt te houden kunnen een aantal stappen doorlopen worden:

1)   Beken schuld
Geef toe dat je iets fout gedaan hebt, mits het gaat om gegronde kritiek.

2)   Stel een duidelijk en eenduidig verhaal op
Creëer een duidelijk verhaal en beleid waarbij het voor iedereen duidelijk is wat er wel en niet gezegd mag worden

3)   Maak een actieplan
Stel duidelijke stappen op om het probleem waarmee je negatief in het nieuws bent gekomen op te lossen.

4)   Eerlijk blijven
Open communicatie en eerlijkheid blijven belangrijk. Maak duidelijk wat je van deze periode of gebeurtenis geleerd hebt en vertel wat er nu anders gaat binnen het bedrijf dan vroeger

Branchmarking

978_90_813268_1_0

Een andere manier imagoschade door negatieve publiciteit te voorkomen is branchmarking, niet te verwarren met benchmarking. Bij branchmarking kijk je naar de best practices van andere branches en pas je deze vervolgens toe binnen je eigen organisatie. Het is van belang eerst de eigen probleemsituatie goed te analyseren en deze vervolgens te vergelijken met een overeenkomende situatie bij een bedrijf in een andere branch die deze situatie succesvol heeft weten om te keren. Ook bij deze methode zijn transparantie en empathie gedurende het hele proces belangrijk.

 

Of John Ewbank blijvende imagoschade heeft opgedaan is natuurlijk de vraag. Ik denk persoonlijk van niet, maar hopelijk is zijn volgende nummer wel wat beter.

 

The following two tabs change content below.

Sean van der Vliet

Laatste berichten van Sean van der Vliet (toon alles)

3 gedachten over “How to deal with bad publicity?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.