BlogConsumentengedragMarkethings.net inspireert

Ideale Business

Carnaval gaat voor velen dit jaar weer beginnen, en dat betekent dat de genuttigde biertjes er straks op de een of andere manier weer af moeten. En dat betekent, helaas, weer naar de sportschool. Een retourtje naar de sportschool kan nog al eens voor onzekerheid zorgen, vooral door het type fitgirl dat daar tegenwoordig in hoge mate rondloopt. 

#strongisthenewskinny

Strong is the new skinny domineert tegenwoordig alle social media accounts, en alles draait om het verkrijgen van een strak, gespierd en vooral fit lichaam. Helaas zorgt dit nieuwe schoonheidsideaal nog steeds voor druk onder vrouwen, omdat ook dit ideaal benadrukt wordt in marketinguitingen.

strongskinny

Thought Leadership

Als bedrijf kun je natuurlijk inspelen op dit nieuwe schoonheidsideaal, en vooral mooie, strakke en fitte modellen gebruiken om deze social media rage bij te houden. Maar, om vrouwen minder onzeker te maken kan er ook gekozen worden voor een heel andere aanpak, namelijk: thought leadership. Organisaties die streven naar thought leadership zijn in staat om gedachtenpatronen te doorbreken, en nieuwe inzichten te bieden. Originele voorbeelden van thought leaders zijn Martin Luther King, die blanken en zwarten liet samen leven, en Florence Nightingale, die het gedachtegoed in de gezondheidszorg voorgoed veranderde door het belang van hygiëne te promoten.

Gevolg?

Het gevolg van het gebruik van thought leadership is dat het bijdraagt aan de reputatie van je onderneming en het de relatie met je doelgroep verrijkt. Een makkelijke manier om thought leadership te infiltreren in een marketingstrategie is het gebruiken van échte vrouwen. Een bedrijf die daar heel sterk op in heeft gespeeld is Barbie. De laatste jaren werd er vaak gesproken over het onrealistische figuur van Barbie. De Amerikaanse Lamm ontwierp daarom een realistische pop, met maten van de gemiddelde 19-jarige vrouw.

“Ik wil de wereld laten zien dat gemiddelde maten hartstikke mooi zijn. Niemand is perfect en door deze Barbie kunnen jonge vrouwen zich tenminste gelukkig en zelfverzekerd voelen over hun eigen lichaam”, aldus Lamm.

9161182_600x338

Vrouwen willen namelijk geen perfecte modellen zien in marketinguitingen. Dit zorgt namelijk alleen maar voor persoonlijke teleurstelling, en als ze zich niet kunnen identificeren zal het resulteren in onzekerheid en uiteindelijk het niet kopen van het product.

Dus?

Lieve bedrijven, gebruik alsjeblieft “modellen” die qua uiterlijk, normen en waarden sterk overeenkomen met je doelgroep. Dit zal op de lange termijn voor meer vertrouwen zorgen en een hoger verkoopresultaat, omdat door identificatie met een merk het aannemelijker word dat het product door de vergelijkbare doelgroep gekocht wordt J

 

Bronnen

https://www.rsm.nl/fileadmin/Images_NEW/CCC/Mignon_van_Halderen___Kim_Kettler_COM06_ART1.pdf

http://www.nu.nl/lifestyle/3933643/realistische-barbie-met-acne-en-striae-markt-gebracht.html

http://www.frankwatching.com/archive/2016/02/02/thought-leadership-de-weg-naar-jouw-killerbusiness

The following two tabs change content below.

Alies van Hout

Laatste berichten van Alies van Hout (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.