Blog

Influencer marketing: cijfers en ontwikkelingen

 

In 2014 schreven we een blog over de opkomst van Influencer marketing. De vraag die we toen stelden: heeft Influencer marketing de toekomst? Inmiddels kunnen we daar volmondig ‘ja’ op zeggen. In deze blog ga ik nogmaals dieper in op deze vorm van marketing waarbij onder andere aan de hand van cijfers duidelijk wordt waarom het zo effectief is.

Een introductie

Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet waar we het over hebben, maar toch nog even kort een introductie: Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij de focus ligt op mensen die een grote invloed hebben binnen de doelgroep, in plaats van op de doelgroep zelf. Er worden marketingactiviteiten gehangen rondom mensen die veel invloed hebben op potentiële kopers. Dit gebeurt op sociale media zoals Instagram of YouTube. Influencers zijn meestal ‘gewone’ mensen die zijn begonnen met een Instagram of YouTube account en zo steeds populairder zijn geworden. Influencers zijn erg invloedrijk en doen hun volgers verlangen naar een product die zij gebruiken.

Geloofwaardigheid

Influencer marketing is effectief, maar hoe komt dat dan? De grootste reden is misschien wel de geloofwaardigheid van social influencers. We volgen deze mensen vaak omdat we onszelf ermee kunnen identificeren. Dit zorgt ervoor dat we geloven wat social influencers zeggen.

Dit blijkt ook uit de cijfers: 4 op de 10 ‘millennial’-abonnees op YouTube zegt dat hun favoriete YouTuber hen beter begrijpt dan hun vrienden. Ook vertrouwt 81% van de gebruikers op het advies en de informatie van de influencer, tegenover 33% bij gewone advertenties. Daarnaast is 71% eerder geneigd om iets te kopen wanneer het wordt aanbevolen door een influencer, dan via een advertentie. Influencer marketing is dus erg effectief, waardoor er inmiddels flink voor wordt betaald door bedrijven.

 

Grof geld voor ‘onbekenden’

De bedragen die betaald worden aan social influencers hangen voor een groot deel af van het bereik, oftewel het aantal volgers. Een aantal jaar geleden viel er alleen geld te verdienen als je een beroemdheid was. Tegenwoordig ligt dit anders en is Influencer marketing aan verandering onderhevig. Je verwacht het misschien niet, maar ook met een wat minder groot bereik valt geld te verdienen. Met 2.000 tot 10.000 volgers op Instagram ontvang je al snel tussen de 75 en 250 dollar per post. Het gaat hier om zogenoemde micro-influencers, mensen die voor het grote publiek (nog) onbekend zijn. Micro-influencers zijn succesvol omdat zij merken of producten daadwerkelijk consumeren waardoor de geloofwaardigheid hoog is. Bij meer dan een half miljoen volgers ligt het geschatte bedrag per post al boven de 3.000 dollar. Beroemdheden zoals Kylie Jenner en Cristiano Ronaldo, die in de top 10 staan van Instagrammers met de meeste volgers, verdienen zelfs tussen de 125.000 en 300.000 dollar per Instagram-post.

De toekomst

Het succes van social influencers zal denk ik nog wel even voortduren. Wel is er al verandering zichtbaar, bijvoorbeeld door de opkomst van micro-influencers. Ik denk dat deze micro-influencers in de toekomst een grotere rol gaan spelen. Grote beroemdheden zoals Cristiano Ronaldo hebben een extreem groot bereik, maar het heeft op de lange termijn ook nadelen. Mensen gaan namelijk inzien dat zij betaald worden om een merk aan te prijzen, wat de geloofwaardigheid niet ten goede komt. Kortom: ook Influencer marketing is aan verandering onderhevig. We blijven de ontwikkelingen volgen!

Bronnen:

Dummies.com

Gazettereview.com

Bothsocial.nl

The following two tabs change content below.

Jasper Snelders

Laatste berichten van Jasper Snelders (toon alles)

Een gedachte over “Influencer marketing: cijfers en ontwikkelingen

  1. Ik vind influencer marketing reuze interessant en denk dat het inderdaad heel effectief KAN zijn. Soms gaan bedrijven de mist in door voor een verkeerde match te kiezen. Dan verlies je geloofwaardigheid. En wat je zegt, op een gegeven moment zijn grote influencers interessant voor het bereik, maar kleinere influencers weer meer voor de geloofwaardigheid en beïnvloeding. Mond-tot-mond reclame blijft immers een sterk middel om je doel te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.