BlogMarkethings.net informeertOverig

Infographics: handig en hot!

Hoe je complexe processen begrijpbaar maakt voor klanten? Hoe je zorgt dat een grote hoeveelheid data inzichtelijk wordt? En wat de beste manier is om je boodschap over te brengen? Je antwoord is ‘Infographics’. Minder woorden en meer beeldmateriaal.

 

Infographics, wat?

Een infographic kan informatie grafisch maken. Steeds vaker wordt informatie over verschillende onderwerpen visueel weergegeven. Dit is met name interessant voor organisaties. De illustraties zorgen ervoor dat informatie duidelijker en sprekender wordt. Een beperkt aantal woorden en genoeg beeldmateriaal is de sleutel tot succes.

 

Infographics, waarom?

Een keuze tussen het lezen van een groot rapport of een mooie infographic? Ik zou het wel weten! Jij toch ook? Het is niet alleen een effectieve manier om kennis over te dragen, maar het verhoogt ook de expertstatus van de organisatie. En dat is geweldig waardevol! Een expertstatus trekt klanten en geeft een hoge kwalitatieve uitstraling.

Maar wat maakt visuals zo effectief? Informatie wordt sneller opgenomen, want men onthoudt maar 20% van een boodschap door communicatie met woorden. Daarentegen onthoudt men wel 90% als de boodschap visueel wordt gemaakt. Daarnaast wordt de leesbereidheid van mensen met 80% verhoogd door gebruik van kleurbeelden.

Onthouden van beeld en tekst

 

Infographics, hoe?

Data, design, story, shareability!

Er zijn verschillende programma’s waarmee je zelf een mooie infographic kan maken. Zo kan je bijvoorbeeld op de websites van ‘Visually’ en ‘OneSpot’ tegen betaling hulp krijgen bij het ontwerpen van doeltreffende infographics. Vormgeving en design spelen een belangrijke rol. In welke vorm wordt jouw informatie gepresenteerd? Een flowchart, tijdlijn, grafiek of visuele map? En welke kleuren gebruik je? Pak dit goed aan, want niet alle infographics hebben evenveel succes. Kijk naar de boodschap en het design dat daarbij past.

Kleur Emotie Gids

Wil jij de koning der infographics worden? Hier zijn vijf gouden regels!

  1. Tell a story
  2. Pick the right visuals
  3. Keep it simple
  4. Stay timely
  5. Make it shareable

 

Voorbeeld

Uitleg over infographics kan natuurlijk niet zonder illustratie! Een infographic over ‘Infographics’.

Een infographic over Infographics

Gebruik jij al infographics?  Ik ben fan!

The following two tabs change content below.

Dionne Tangenberg

Laatste berichten van Dionne Tangenberg (toon alles)

Een gedachte over “Infographics: handig en hot!

  1. Een infographic kan naar mijn idee ook in de vorm van een filmpje, al moet deze uiteraard wel erg kort duren. Soms zie ik namelijk in zo een infographic teveel gebeuren waardoor je een soort overkill krijgt en de aandacht verloren gaat. Ten minste, dat is mijn kijk erop. Bij een video kun je daarnaast muziek toevoegen waardoor je meer emotie opwekt, wat goed doet aan het gevoel die mensen bij jouw merk hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.