BlogMarkethings.net informeert

Instagram: sleeping beauty

instagram

Instagram, we kennen het waarschijnlijk allemaal als hét platform voor het delen van bijzondere,unieke of gewoon alledaagse afbeeldingen. Wat misschien minder mensen weten, is dat Facebook 1 miljard betaalde, voor het bedrijf met slechts 13 (!!) werknemers. Maar wist je al dat Instagram, inmiddels vijf jaar oud, méér actieve gebruikers heeft dan Twitter. Per maand schakelen er 400 miljoen gebruikers in op het platform en dat biedt natuurlijk een unieke mogelijkheid voor merken en bedrijven om in contact te komen met hun fans. Wat maakt Instagram zó bijzonder, wie wil je bereiken en hoe past dit binnen andere social media kanalen? Ofwel, wat is een goede Instagram strategie?

Instagram- de visuele kracht

Bij het ontwikkelen van een social media strategie, is het allereerst belangrijk uit te vinden, wat een bepaald platform kan betekenen voor jouw bedrijf. In het geval van Instagram is het dus interessant om je af te vragen, wat de voordelen zijn van visuele content.

Visuele content wordt over het algemeen meer gewaardeerd dan tekstuele vormen van marketing. Het credo, één beeld zegt meer dan duizend woorden, dekt wat dat betreft de lading. Afbeeldingen roepen ook sneller affectie op bij volgers. Dat komt onder andere doordat negentig procent van alle informatie die naar onze hersenen gestuurd wordt visueel is. Dat heeft dan weer tot gevolg dat we visuele informatie het snelst onthouden. Al deze feiten samen laten de kracht van Instagram zien. Even kort een overzicht van mogelijkheden doeleinden voor bedrijven:

  • Brand awareness vergroten.
  • Bedrijfscultuur/team demonstreren.
  • Interactie creëren met fans.
  • Vergroten van de loyaliteit.
  • Promotie van productie/services.

Instagram – de jeudige kracht

Een van de grootste onderscheidende krachten van Instagram is de jeugdigheid van de gebruikers. De exacte cijfers variëren een beetje, maar zeker is wel dat de ruime meerderheid van de gebruikers jonger is dan 35 jaar. Hierdoor zullen merken die gericht zijn op andere consumenten, niet bijzonder succesvol worden op Instagram. Daarnaast zijn jeugdige, hippe merken uiterst geschikt voor het platform. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Oreo, Nike en Converse sterke merken op Instagram zijn. De gebruikers zorgen er bovendien voor dat het platform een interactie kent die 15x groter is dan die van Facebook. Een unieke mogelijkheid dus.

eMarketer-US-Instagram-User-Estimates-by-Age-2013-2019-Mar2015

Instagram – de gezamenlijke kracht

Instagram is natuurlijke niet alleen in social media wereld. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat onze dagelijkse levens geregeerd worden door Facebook, Snapchat en in mindere mate Twitter. Al deze kanalen zijn of worden grotendeels mobiel, een trend die inmiddels wel bekend moet zijn. Door het opstellen van social media doelen en het afstemmen van de sociale kanalen, kan het beste resultaat behaald worden. Hierbij is het vooral belangrijk in te zien dat al die kanalen, verschillende voordelen hebben, maar zeker ook nadelen. Zo zijn advertenties op Instagram, door het interactieve karakter misschien niet zo’n goed idee, maar toch lijkt ‘moederbedrijf’ Facebook daar maling aan te hebben. Ze zijn er in ieder geval wel van overtuigd dat Instagram, hét platform van de toekomst is.

Hellmans

Referenties:

http://blog.iconosquare.com/11-instagram-facts-every-marketer-must-know/

http://sproutsocial.com/insights/instagram-marketing-strategy-guide/

http://sproutsocial.com/insights/new-social-media-demographics/hic/#instagram

http://www.frankwatching.com/archive/2014/09/12/waarom-visuele-content-beter-scoort-dan-tekst-infograp

http://www.marketingfacts.nl/berichten/instagram-adverteren-de-officiele-aftrap

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.