BlogE-commerceInnovatieOverig

Interview Naren Shaam | CEO GoEuro

Vandaag op Markethings.net interviewen we Naren Shaam, CEO en oprichter van GoEuro. Naren Shaam komt oorspronkelijk uit India en heeft zich na een studie aan onder meer Harvard gevestigd in Berlijn om zich te richten op de ontwikkeling van GoEuro. GoEuro is een zoekmachine bedoeld om het reizen in Europa overzichtelijker te maken. Door verschillende vervoersbedrijven aan elkaar te koppelen en te vergelijken hoeven consumenten niet langer het web af te struinen om hun reis te plannen: GoEuro combineert alle informaties in één handig overzicht. Naren Shaam vertelt ons in dit interview meer over zijn drijfveren, het opstarten van GoEuro en ondernemen.

Kunt u uzelf kort introduceren voor degenen die u nog niet kennen?

Naren Shaam CEO GoEuroMijn naam is Naren Shaam, ik kom oorspronkelijk uit India, de stad Bangelore. Ik heb aan Harvard gestudeerd. Ik heb het travelplatform GoEuro opgericht, wat gevestigd is in Berlijn. De volgende eigenschappen typeren mij: hard werken, begrijpen wat je doelen zijn en daar vervolgens voor gaan.

Wat inspireerde u tot het oprichten van GoEuro?

Net als veel andere studenten in de wereld, besloot ik door Europa te reizen als backpacker. Ik wist ongeveer wel welke plekken ik wilde bezoeken. Maar het vinden van de makkelijkste route, een goedkope bus of de juiste trein bleek toch frustrerender en iets duurder uit te vallen dan ik had gehoopt. En daar werd GoEuro geboren. Ik besloot binnen twee jaar terug te komen. Als het idee nog niet ontwikkeld was, dan zou ik ermee aan de slag gaan. Ik nam ontslag bij mijn baan in de Financiën, pakte mijn spullen, verhuisde naar Berlijn en startte het bedrijf.

Wat heeft u opgestoken van het oprichten van een eigen onderneming?

Elk goed idee heeft uitvoering nodig!

Hoe ziet een dag in het leven van de GoEuro CEO eruit?

Dat verschilt heel erg per dag. Een dag op kantoor betekent veel mail beantwoorden, praten met de managers van de verschillende afdelingen en vervolgens veel telefoneren met partners. Op dagen dat ik afspraken heb buiten de stad, probeer ik zoveel mogelijk mensen ontmoeten. Ik hou van erg van reizen, als ik niet op kantoor of onderweg voor zaken ben, ben ik opzoek naar nieuwe amazing plekken!

GoEuro

GoEuro is sinds kort ook in Nederland actief. Hoe ziet u het reizen hier vergeleken met de andere landen waar GoEuro actief is?

Nederlanders houden van reizen en zij reizen veel. Het zijn slimme reizigers. Het reisplatform is daardoor een goede toevoeging voor de Nederlandse markt. GoEuro biedt Nederlanders bijvoorbeeld de kans om een treinticket in Spanje te boeken in hun eigen taal. De Nederlandse markt was een makkelijke markt om te betreden.

In een interview met The Guardian zei u dat u houdt van het creëren van nieuwe ondernemingen. Bent u van plan nieuwe start-ups te beginnen?

Mijn doel is om GoEuro het nummer 1 reisplatform en de beste reis-app te maken. De reismarkt in Europa is een miljardenmarkt, waar voor GoEuro nog veel kansen liggen. Er is nog veel meer werk te doen voor ons.

Waar ziet u uzelf over vijf jaar?

Loving life!

Wat voor advies zou u mee willen geven aan studenten?

Ga na of tijdens je studie werken aan een Start-up, leer daar zoveel als mogelijk. Ga met je ideeën aan de slag, werk ze uit en maak je dromen waar!

Meer over Naren Shaam? Bekijk dan hier een interview dat hij aflegde met The Guardian:

 

Ga je binnenkort zelf op reis? Kijk dan ook eens op GoEuro voor de handige reisplanner!

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Interview Naren Shaam | CEO GoEuro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.